Fynsk frustration over lukket broløb: 'Der er gået københavneri i det'

Lokalforeninger og borgmestre er chokerede over, at transportministeren lukker broløb.

Det har stor økonomisk betydning for lokalforeningerne, at der fremover ikke skal arrangeres broløb. (Foto: Dr)

Transportminister Ole Birk Olesens (LA) beslutning om at lukke halvmaraton-løbet over Storebælt har stor betydning for en række lokale foreninger, som vil miste værdifuldt indtægt.

Claus Johanson, formand for Nyborg GIFs fodboldafdeling, er meget forundret over beslutningen om at lukke broløbet, som er en stor, landsdækkende begivenhed i provinsen.

- Jeg synes, at der er gået københavneri i det, fordi jeg ved, at man tit lukker halvdelen af København af for et stort maratonløb, og det er man jo meget stolte over, siger Claus Johanson.

Økonomisk har Broløbet stor betydning for den lille forening, som har omtrent 30 hjælpere med til løbet, hvilket giver en økonomisk godtgørelse for foreningen, forklarer Claus Johanson.

- Mange af vores unge medlemmer får nu at mærke, at vi får en økonomisk nedgang. Det er der ingen tvivl om, siger Claus Johanson.

Og det er ikke kun lokalforeningerne, som er chokerede over transportministerens beslutning. Borgmester i Nyborg Kommune Kenneth Muhs (V) er også forundret.

- Det er en helt forkert beslutning. Det er vigtigt for vores foreninger - i samarbejde med foreningerne på den anden side af broen, på Slagelsesiden - at skabe et stor event, som tiltrækker både nationalt og internationalt plan, siger Kenneth Muhs.

Borgmesteren i Nyborg retter sammen med borgmesteren i Slagelse, Stén Knuth (V), en fælles henvendelse til ministeren for at få omgjort beslutningen.

- Vi mener, at der skal være plads til, at sådan et løb kan afholdes hvert tredje år. Man kan jo se, at det kan lade sig gøre i København, konkluderer Kenneth Muhs.

Facebook
Twitter