Fynsk gas-eventyr: Millionerne strømmer ind

NGF Nature Energy har haft store udsving i regnskabet, men nu vælter pengene ind – igen.

Danmarks største biogasanlæg, der er koblet direkte på naturgas-nettet. Bag står fynske Nature Energy. (© dr)

For tredje år i træk kan Nature Energy præsentere et overskud.

Nature Energy er ejet af otte kommuner på Fyn og er lige nu landets førende inden for biogas-anlæg.

I 2014 var overskuddet på 16 millioner kroner, mens det sidste år blev 59 millioner kroner. Det skyldes, at selskabet har skåret ned på omkostningerne:

- Vi har skiftet it-systemer ud, så vi kan arbejde mere effektivt, og vi har skåret ned på omkostninger til konsulenter, siger gas-selskabets direktør, Ole Hvelplund.

Gulerod til forbrugerne

Det store overskud kommer også forbrugerne til gode.

- I stedet for at de skal skifte en varmepumpe eller fjernvarme, så kan de bevare den energikilde, de har i dag, så sørger vi for den grønne omstilling til vores forbrugere, som ellers ville have kostet dem op til 100.000 kroner, fortæller Ole Hvelplund.

De gode tal på bundlinjen kommer på trods af, at omsætningen faldt fra 1,5 milliarder kroner til 900 millioner kroner på to år.

Nature Energys direktør peger på, at det var, fordi danskerne brugte mindre naturgas i 2015, samtidig med at prisen på naturgas i løbet af året.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på fyn@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.