Fynsk skole lukker ikke pga Eid-festen

En Københavnsk skole giver eleverne fri på mandag, når den islamiske fastemåned ramadan slutter med den såkaldte Eid-fest. H.C. Andersenskolen i Odense har større andel af muslimske elever, men lukker ikke.

En Københavnsk skole giver eleverne fri på mandag, når den islamiske fastemåned ramadan slutter med den såkaldte Eid-fest. H.C. Andersenskolen i Odense har større andel af muslimske elever, men lukker ikke. Arkivfoto

En Københavnsk skole giver eleverne fri på mandag, når den islamiske fastemåned ramadan slutter med den såkaldte Eid-fest. Det har fået politikerne på Christiansborg op af stolen.

På Fyn holder H.C. Andersenskolen i Odense åbent på mandag - til trods for at de har en højere andel af muslimske elever end Blågaard skole på Nørrebro i København.

Spild af penge

Mange muslimske skolebørn søger ellers om fri og får det også. Men det vil være spild af penge at lukke skolen helt, siger skoleleder Anna Vadgaard.

- Politikerne har jo ikke samlet ressourcer til huse, for at vi skal give eleverne fri. Det er utroligt væsentligt at vi holder åbent for de elever, der kommer, både de muslimske og de ikke-muslimske elever, og dem har vi dog trods alt nogle stykker af, de sidstnævnte, siger Anna Vadgaard.

På H.C. Andersen skolen er mellem 70 og 80 procent af eleverne muslimer.