Fynsk slagteri lukker efter 127 år

Medarbejderne på Danish Crown siger i dag farvel til arbejdspladsen i Faaborg. 170 ud af 409 ansatte har fundet et nyt job.

De sidste svin er blevet udbenet på slagteriet i Faaborg. I dag ryddes kontorerne. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Slagteriet er tomt, og nu er det kun de sidste skabe og kontorer, der skal ryddes. I dag lukker Danish Crown slagteriet i Faaborg, og dermed slutter 127 års slagterihistorie på grunden.

For to år siden fik personalet melding om lukningen, fordi slagteriets primære opgave, udbeningen, skulle flyttes til udlandet.

Siden da har flere søgt andre steder hen, men kun 170 ud af 409 medarbejdere har fået arbejde.

- For nogle medarbejdere har det været vanskeligt på grund af en sprogbarriere. Mange af os skal desuden omskoles for at få et andet job, siger tillidsmand Jimmi Andersen.

Han er dog glad for, at slagterimedarbejderne fik to års tid til at handle. Det har givet flere familier muligheden for at planlægge sig ud af problemet, mener han.

- Der er en vis form for galgenhumor nu, så stemningen er ikke så trykket, som den kunne være, fortæller Jimmi Andersen.

Medarbejderne er inviteret til morgenmad og frokost i dag for at sige farvel til slagteriet.

Politikerne i Faaborg diskuterer, hvad lokalerne skal bruges til.

Danish Crown slagteriet i Faaborg er ikke det eneste, virksomheden har lukket. Ifølge NNF er der siden 2005 lukket 14 slagterier, og omkring 8.000 slagteriarbejdere har mistet job i koncernen på 10 år.

Facebook
Twitter