Fynsk wienerbrød til de koreanske kaffeborde

Wienerbrød og lune hindbærtærter får nu plads i de koreanske hjem. Det fynske kagefirma Mette Munk får ny samarbejdspartner i Sydkorea.

Nyt eksporteventyr for kageproducenten Mette Munk. I dag skriver de under på kontrakten hos en sydkoreansk samarbejdspartner.

Vi er kendte for vores wienerbrød og kager her i Danmark, og nu vil Sydkorea også have del i kagerne.

Den fynske kageproducent Mette Munk A/S gør nemlig sit indtog på det koreanske marked. Senere i dag underskriver firmaet en kontrakt med en ny samarbejdspartner i Sydkorea, så de fynske kager kan komme ud til koreanernes kaffebord.

Kageproducenten Mette Munk A/S har, på trods af krisetider, udvidet produktionen i Odense fra 55 til 90 ansatte, og derfor søger de nu nye eksportmuligheder i Asien.

Satser på befolkning med høj indkomst

Middelklassen vokser i Sydkorea, og det er et godt sted at komme ind, fortæller salgsdirektør hos kageproducenten Mette Munk, Claus Olsen.

 

- Det er et stort marked, hvor der er en 50 millioner mennesker med en relativ høj indkomst, så vi forventer meget af det, siger han.

Hjælp fra fødevareministeren 

Fødevareminister Dan Jørgensen er rejst med kageproducenten Mette Munk til Sydkorea for at promovere de danske madvarer på flere forskellige madmesser, for det gælder nemlig om at smede, mens jernet er varmt.

- Der er et enormt vækstpotentiale herude i Asien, hvis ellers man er blandt dem, der er først på markedet, og hvis man formår at arbejde sammen med myndigheder og det private, så kan man afsætte rigtig mange produkter herude, siger Dan Jørgensen.

Mette Munk blev etableret i 1993 og vandt i 2011 og 2012 titlen som årets Gazellevirksomhed af Børsen.