Fynske betjente er igen på talefod med ledelsen

I oktober brød 600 betjente alt samarbejde med politidirektør Kit Claudi Grøn-Iversen på grund af mistillid. Nu er samarbejdet genoptaget.

Den 3. oktober trådte en gennemgribende reorganisering af Fyns Politi i kraft. To dage senere brød 600 fynske betjente samarbejdet med politidirektør Kit Claudi Grøn-Iversen. (Foto: Claus Fisker /Scanpix)

De fynske politibetjente genoptager nu samarbejdet med ledelsen i Fyns Politi. Det har tillidsrepræsentanterne meddelt politidirektør Kit Claudi Grøn-Iversen.

- En særlig tak skal lyde til jer, der holdt uenigheden ud, blev i lokalet, tog dialogerne og stædigt arbejdede videre for at nå en gensidig forståelse, siger Kit Claudi Grøn-Iversen i sin tale til nytårsparolen.

Den 3. oktober trådte en omfattende reorganisering af Fyns Politi i kraft. To dage senere brød Fyns Politiforening samarbejdet med Kit Claudi Grøn-Iversen efter længere tids utilfredshed.

- Det er ikke noget, vi er glade for, men bægret var for fyldt. Som personaleorganisation kunne vi ikke mere, sagde Steffen Daugaard, formand for Fyns Politiforening, efter bruddet med ledelsen.

Ifølge Steffen Daugaard bundede mistilliden i manglende forståelse for betjentenes arbejde og deres ve og vel.

Efterfølgende havde politiforeningen flere krisemøder med ledelsen, hvor det stod klart, at skårene var svære at klinke. Uenigheden fik også borgmestrene i Assens, Middelfart, Nyborg og Kerteminde til at opfordre Fyns Politi til at genoverveje den store reorganisering i organisationen.

Det manglende samarbejde er ikke gået ud over de daglige politiopgaver, men betød, at Fyns Politiforening ikke mødte op til samarbejdsudvalgsmøder med ledelsen.

Nu glæder Kit Claudi Grøn Iversen sig til et nyt år.

- Lad os holde fast i den gode tone fremadrettet. Mit ønske er, at vi bliver bedre til at få talt sammen, siger politidirektøren.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk