Tema Bandekonflikt

Fynske betjente skal hjælpe i København: Andre sager må vente

De fynske betjentes arbejde med bandekonflikten i København kommer til at gå ud over de øvrige fynske opgaver.

Fyns Politi må nedprioritere opgaver på Fyn, når der skal hjælpes med bandekonflikt i hovedstaden. (Foto: Ida Marie Odgaard © Scanpix)

Fyns Politi må nedprioritere opgaver på Fyn for i stedet at assistere Rigspolitiet i den igangværende bandeskyderier i København. Og den ekstra opgave ærgrer tillidsmand Steffen Daugaard.

- Man skal forlade sit dagligdagsarbejde. Der er langt til København, og foreløbigt er det planlagt som frem og tilbage samme dag. Det er som om, vi er ekstra hårdt ramt på Fyn, og det er vi selvfølgelig kede af, siger Steffen Daugaard.

Det er en situation, som Fyns Politi kender alt for godt. Her har man både sendt betjente til terrorbevogtning i København og til den dansk-tyske grænse. Derfor er Steffen Daugaard bange for, at betjentene kommer til at stå i samme situation blot med en anden opgave.

Hvor mange betjente, det drejer sig om, vil hverken Steffen Daugaard eller Rigspolitiet oplyse. I en mail til DR Fyn erkender Rigspolitiet dog, at politikredsene vil få mindre tid, når de skal hjælpe i hovedstaden.

- I en situation med stort ressourcepres betyder det, at områder som for eksempel færdsel, narko, forebyggelse samt økonomisk kriminalitet, får mindre opmærksomhed, ligesom det betyder, at sagsbehandlingstiderne stiger, skriver kommunikationsdirektør i Rigspolitiet Anders Frandsen.

Situationen i København kalder på fuld solidaritet mellem de store byer i Danmark, mener Odenses borgmester Peter Rahbæk Juel. Samtidig peger han på, at man også skal bekæmpe banderne i Odense, når der ikke er skyderier i byen.

Lige nu har vi ikke skyderier i Odense, og det er jo her, at banderne tager kræfter ind og tjener deres penge. Det er afgørende vigtigt, at der bliver prioriteret flere ressourcer til politiet, siger Peter Rahbæk Juel.

Men det bliver et prioriteringsspørgsmål, lyder det fra Fyns Politis tillidsmand.

- Vi kan ikke være to steder på samme tid, siger Steffen Daugaard.

Fyns Politi fik meldingen om at sende betjente til København i går middag, og de første fynske betjente er allerede sendt afsted. Betjente fra Sjælland og Lolland-Falster er også kaldt til hovedstaden for at assistere.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på fyn@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.