Fynske computerspillere tror på million-omsætning

Den danske e-sportvirksomhed Astralis, der har rødder i Odense, tror på en omsætning på 15 til 20 millioner kroner i 2016.

Frederik Byskov er manager i e-sportvirksomheden Astralis, som satser stort på brancen. (Foto: © Dr Fyn)

Der er penge i computerspil på professionelt plan. Masser af penge.

Ifølge analysefirmaet Deloitte er e-sport en af verdens hurtigst voksende sportsgrene rent økonomisk. På verdensplan forventes e-sporten at runde en omsætning på 500 millioner dollars i 2016.

Men det er ikke kun ude i det store udland, at potentialet i e-sport er enormt. I Danmark satser den nystartede e-sportvirksomhed Astralis på at runde en omsætning på mellem 15 og 20 millioner kroner i år.

Det fortæller holdets manager, Frederik Byskov, der sammen med én af spillerne kommer fra Odense.

- Vi har et mål om at nå en omsætning på mellem 15 og 20 millioner kroner i 2016, og vi er allerede godt på vej, siger han.

Frederik Byskov fortæller, at pengepuljen i de store grand slam-turneringer, som holdet deltager i, er blevet udvidet. Fra 250.000 dollar (1,7 millioner kroner, red.) er præmien nu én million dollar (6,7 millioner kroner, red.).

- Så det udvikler sig stadig, og mulighederne er store, siger han.

Én af de spillere, der skal sikre Astralis den store gevinst, er fynboen Nicolai Reedtz.

Sidste år blev han rangeret som verdens tredje bedste Counter Strike-spiller, og blev i august sidste år blev han fuldtidsprofessionel computerspiller.

Ligesom e-sportens økonomi, er hans løn også eskaleret voldsomt. Fra 18.000 kroner i basisløn i 2015 til 60.000 kroner i år. Derudover kommer der indtægter fra blandt andet præmiepenge.

- Det er surrealistisk at tjene 60.000 kroner i basisløn. Det er vildt, siger Nicolai Reedtz, der også tror på, at Astralis kan indfri sine store ambitioner.

- E-sporten har været i en enorm vækst de seneste år, og jeg tror bestemt på, at vi derigennem kan nå vores mål, siger Nicolai Reedtz.

Astralis beskæftiger sig udelukkende med at spille computerspil på konkurrenceplan. Virksomheden er lige nu et af verdens bedste hold til skydespillet Counter Strike.