Fynske elever sigtet for at hacke sig til lavere fravær

To unge mænd tjente tilsyneladende penge på at fjerne deres kammeraters fravær med en lærers login.

De sigtede har brugt et lærer-login til at fjerne kammeraters fravær. (Foto: Kacper Pempel © Scanpix)

En stribe fynske gymnasieelever har byttet skolebænken ud med anklagebænken.

Ved Retten i Odense er 14 unge sigtet for at have fusket med fravær og risikerer nu en dom for hacking. De mange retsmøder kører både tirsdag og onsdag.

- De sigtede har været inde i skolens system og registrere, at de har været i skole på dage, hvor de har været fraværende. De har brugt en lærers login, siger Fyns Politis anklager, Marianne Birck til Ritzau.

Det er foregået på Tietgen Handelsgymnasium i Odense og hackingen har været styret af to unge mænd, der mod betaling har slettet deres kammeraters fravær.

Af retsmødebegæringen fremgår det, at en elev har betalt 551 kroner for at få fjernet syv lektioners fravær. En anden slap af med ikke færre end 30 fraværstimer mod en betaling på 460 kroner. Andre elever fik slettet fravær helt uden at betale.

Anklager Marianne Bircks forventning er, at alle de unge vil tilstå.

Der er tale om 11 mænd og tre kvinder. Kun de to påståede bagmænd er sigtet for hacking, mens en enkelt er sigtet for både forsøg på hacking og medvirken til hacking. De resterende ni er anklaget for medvirken til hacking.

Det er ikke første gang, at elever lader sig friste til at sminke deres fravær.

I august sidste år blev en gruppe studerende fra Aalborg Handelsskole idømt mellem syv og 20 dages betinget fængsel for at have ændret i deres fraværsprocent på elevplan.dk ved hjælp af en lærers kodeord.

/ritzau/

Facebook
Twitter