Fynske jobcentre retter op på manglende aktivering

Jobcentrene i Odense og Nyborg erkender, at for få langtidsledige har fået tilbud om aktivering.

De langtidsledige på arbejdsmarkedsydelse har ret til 13 ugers aktivering som nyttejob og virksomhedspraktik. FOTO: Scanpix. (Foto: Thomas lekfeldt © Scanpix)

Der skal gøres noget, så langtidsledige, der ikke er blevet tilbudt aktivering, får muligheden.

Det fortæller jobcentre i Nyborg og Odense, efter at nye tal afslører manglende tilbud om aktivering til ledige på arbejdsmarkedsydelse.

De langtidsledige har ret til 13 ugers aktivering som kan være nyttejob eller virksomhedspraktik. Men på landsplan har knap 12.000 ledige modtaget tilbud om aktivering, mens 31.015 personer havde ret til det.

Alene i Nyborg har kun 47 ud af 193 langtidsledige fået tilbud om aktivering sidste år. Det er for dårligt, erkender jobcentret.

- Vi har ikke fået implementeret lovgivningen ordentligt og lavet arbejdsgange, der skal sikre, at ledige får de tilbud, de har ret til. Det er vi kede af, og det retter vi op på, siger jobcenterchef, Louise Berg.

Jobcentret er derfor i gang med at kontakte samtlige langtidsledige med tilbud om uddannelse på AMU-kurser og mulige virksomhedspraktikker.

Men lovgivningen kan være med til at spænde ben for både ledige og jobcentrene, fortæller Søren Heide, koncernchef i Odense Kommune. Blandt andet mener han, at den 4-uger lange praktik hos fire forskellige virksomheder er svær at etablere.

- Vi har naturligvis et ansvar i at forvalte lovene, men det er svært at lave praktik og kurser samtidig med, at der er mange nye regler på området, siger Søren Heide.

I Odense er jobcentret i færd med at kontakte 138 langtidsledige, der ikke har fået tilbud om aktivering. Senere i dag skal indsatsen drøftes med 3F Østfyn.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på fyn@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.