Fyring af topchefer koster Odense millioner

Beskæftigelses- og Socialforvaltningen i Odense Kommune opsiger to chefer med et gyldent håndtryk.

Når de to chefer har sidste arbejdsdag d. 31. marts, får de hver et års løn inklusiv pension. (Foto: Carsten Bjørn- DR Fyn © Odense- kv09-)

2,2 millioner kroner.

Det er, hvad det koster Odense Kommune at opsige to chefer i Beskæftigelses- og Socialforvaltningen, Søren Heide Petersen og Lars Bo Kjær. Det viser en aktindsigt, DR Fyn har fået.

Når de to chefer har sidste arbejdsdag d. 31. marts, får de hver et års løn inklusiv pension.

Derudover får koncernchef Søren Heide Petersen en resultatløn inklusiv pension på lidt mere end 111.000 kroner samt 30.000 kroner til efteruddannelse.

Krav i kontrakten

De gyldne håndtryk kunne ikke undgås, da det var en del af fratrædelsesaftalen, fortæller forvaltningen.

- Det står klart og tydeligt i kontrakten, hvad folk skal have, når de stopper. Derfor har vi givet dem det, de har krav på, siger Rene Junker, direktør i Beskæftigelses- og Socialforvaltningen.

Han tilføjer, at kommunen først om et år kender den reelle pris for opsigelsen. Hvis de to topchefer får job inden et år, skal dette modregnes i kommunens betaling.

Det var desuden nødvendigt for Odense Kommune at sige farvel til topcheferne:

- Min forvaltning skal være gearet på bedste vis til at opnå de bedste resultater. Derfor var tiden inde til at opsige disse to chefer, siger Rene Junker.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på fyn@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.