Gamere skal dyste om en million dollars i Odense

En af verdens største e-sport-arrangører rykker sæsonfinalerne for computerspillet Counter Strike til Odense på en tre-årig kontrakt. Første gang allerede til december.

Tre danske hold kan kvalificere sig til ESL-turneringen, der nu får base i Odense. Sidste sæson var det FCK-ejede North, der gik hele vejen til finalen i Dallas. (Foto: ESL Helena Kristiansson © ESL Helena Kristiansson)

Efter måneders rygter og spekulationer har den store esport-arrangør ESL netop bekræftet, at de rykker til Danmark

ESL vil afholde finalerne i skydespillet Counter-Strikes Pro League i Odense til december. En turnering, hvor 12 hold dyster om en præmiesum på 1 mio dollars (ca. 6,2 millioner danske kroner). ESL har lavet en tre-årig kontrakt med Odense Kommune, der sætter 2,4 millioner skattekroner ind som hovedsponsor.

ESL Odense
  • ESL Pro League er en turnering, hvor seks hold fra Europa og seks hold fra USA dyster i computerspillet Counter Strike.
  • Finalerne har tidligere været holdt i blandt andet London og Dallas, og de kommende tre år vil vinter-finalerne blive afholdt i Odense.
  • Det er første gang, at ESL holder turnering i Danmark, selv om Danmark har nogle af verdens bedste Counter Strike-spillere.
  • Tre danske hold har mulighed for at kvalificere sig: Heroic, North og Astralis.
  • ESL Odense skal afholdes over tre dage fra 8.-10 december, og arrangørerne forventer, at der samlet set i løbet af de tre dage vil være 13.500 tilskuere til live-kampene i Sparekassen Fyn Arena i Odense.
  • Derudover forventes det, at 4 millioner seere vil streame kampene direkte.
  • ESL vurderer selv, at den kommende sæson vil nå ud til 25 millioner unikke seere via streaming og 150 millioner brugere via sociale medier.

Dallas, São Paulo og London - og så Odense

- Vi deler en vision omkring esport med Odense. Byen har vist, at deres interesse i esport er mere end bare en løs interesse i et hedt emne som esport. De har tænkt over det, og byen har de ting, vi har brug for til en esport-turnering i international topniveau, siger Ulrich Schulze, vicepræsident i ESL, der er en af verdens største arrangører og har hovedsæde i Köln.

De seneste sæsoner har finalerne i Pro League været afholdt i London, Dallas og São Paulo, men Odense kan sagtens være med i det selskab, mener borgmester Peter Rahbæk Juel:

- Vi har ambitioner om at rykke byen, og det kan det her være med til.

Finalerne skal afholdes i Sparekassen Fyn Arena i Odense og pakkes ind i en Gaming Week i hele byen, hvor vil byde på en række aktiviteter, der relaterer sig til computerspil.

Astralis glæder sig til hjemmebane

Frederik Byskov, der er manager for et af Danmarks mest profilerede Counter-strike hold, Astralis, glæder sig over at esport på allerhøjeste niveau nu kommer til Danmark. Normalt rejser Astralis og de øvrige esport-spillere verden rundt for at spille de allerstørste turneringer i verden.

- Man må sige, at Odense har ramt hovedet på sømmet, når det angår ambitionen om at trække en af de helt store events til sig, så jeg håber da, at vi kan kvalificere os til turneringen og komme til at spille i Odense, siger Frederik Byskov.

Organisationen bag blandt andre Astralis har netop offentliggjort sin egen turnering, Blast Pro Series, der skal afholdes i Royal Arena i København i november. Her spiller både Astralis og FCK-ejede North med sikkerhed, og begge har også mulighed for at kvalificere sig til ESL Odense.

- Det er rigtig fedt for alle danskere, at der nu kommer to store events på en international skala til Danmark, og jeg håber at danskerne vil bakke op om det, som vi ser fans gør i de andre lande, hvor vi normalt spiller, siger Frederik Byskov.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på fyn@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.