Hård start for den internationale skole

Der har ikke været mange elever i Odense International School i år, men ledelsen mener stadig, der er behov for en skole, hvor der undervises på engelsk.

Lige nu er der ikke mange til undervisning, men efter sommerferien kan japanske Masubi og spansk-amerikanske Cosmo nemlig se frem til flere klassekammerater. (Foto: Jonas Guldberg)

Det første år for den internationale skole på Henriette Hørlücks Skole i Odense har været præget af alt for få elever.

Gennem det første skoleår har der nemlig kun været mellem 3 og 8 elever, og det tal skulle gerne vokse i løbet af de næste par år, hvis skolen skal være en succes. Det erkender lederen af den internationale skole, Johanne Skaanes-Allo.

- Vi skal helst komme op på omkring 50 børn, og så kan vi sige, at skolen er selvkørende, fortæller hun. Lige nu afhænger skolens eksistens af diverse tilskud fra forskellige fonde.

Fremgang til næste skoleår

Allerede næste år ser elevgrundlaget noget bedre ud for skolen. Efter sommerferien kan japanske Masubi og spansk-amerikanske Cosmo nemlig se frem til flere klassekammerater.

15 elever er allerede tilmeldt og skolen er i kontakt med en håndfuld udenlandske familier, der lige nu overvejer at flytte til Danmark. En stor del af de nye elever kommer fra det private erhvervsliv, og det er faktisk kommet lidt bag på skolen, der fremover vil fokusere mere på samarbejdet med erhvervsorganisationen, Fynsk Erhverv.

Facebook
Twitter