Hælder postevand på papkarton - og sælger det

Et dansk firma har fået succes med at sælge postevand, som bliver tappet direkte fra hanen og derefter hældt på papkarton.

Postevand hældt på karton af pap. Det var tænkt som et ideologisk statement mod vand på plasticflasker, men har vist sig at være en fin forretning. (Foto: Anders Petri- DR Fyn © DR)

Det startede som en fiks ide om at lave en kampagne for at få danskerne til at drikke vand fra hanen i stedet for at købe det på flaske.

I stedet er det endt som et iværksætterprojekt med et noget overraskende produkt.

Det danske firma Postevand har nemlig skabt en forretning med at tappe vand direkte fra vandhanen, hælde det på papkarton og så sælge det til butikker og restauranter.

Vandet kommer fra Vestfyn

Firmaet blev stiftet for 2 år siden, og indenfor det sidste halve år er der kommet rigtig gang i butikken. Blandt andet Føtex og Irma sælger det fynske vand, der også bliver serveret for gæsterne i Bella Centeret og på Kvindemuseet.

Vandet kommer fra Balslev Vandværk på Vestfyn. Her ligger der også et tapperi, hvor vandet bliver hældt på papkarton. Stedet blev valgt, fordi det ligger midt i landet med fornuftigt transportafstand til alle de store danske byer.

Vil vise at der er et alternativ

Medstifter Jesper Krogh-Kjeldsen fortæller, at det fra starten handlede om at få danskerne til at drikke postevand i stedet for vand fra flaske. En traditionel reklamekampagne ville blive for dyr, så i stedet besluttede Jesper Krogh-Kjeldsen og hans kammerat at lave et alternativ til vand på flaske.

- Nogle af vores kunder har tidligere købt importeret vand i Tyskland eller Italien, og der erstatter vi jo det produkt. De er med til som virksomheder at sende et stærkt signal: Vi har behov for et emballeret vandprodukt. Vi vælger det bedste alternativ, der er. Så jeg synes faktisk, det er nogle foregangsvirksomheder, vi er inde hos nu, siger Jesper Krogh-Kjeldsen.

Det handler om at få opmærksomhed

Et af formålene med Postevand er at få flere danskere til at drikke postevand fremfor flaskevand. Jesper Krogh-Kjeldsen medgiver gerne, at det er en klart billigere at drikke vand fra hanen i stedet for hans eget vand på papkarton.

- For mig er det vigtige ikke at skabe en succes. Min motivation er at flytte noget. Der er folk der er positive og der er folk, der er kritikere. Vi er glade for begge. Det, der er vigtigt for os, er at få folk til at tage stilling, siger Jesper Krogh-Kjeldsen.

- Vi har fået fortalt nogle mennesker nu, at postevand er bedre, og at man skal tænke sig om. Der er selvfølgelig også nogle som er kvikke og siger: Hvorfor skal vi købe postevand på karton? Og de har fuldstændig ret. Hvorfor skulle vi overhovedet købe vand? Men det gør vi altså i Danmark.Vi køber rigtig meget vand.

FacebookTwitter