Har du dobbeltbooket din coronatest uden at vide det?

En brist i systemet gør, at flere risikerer at dobbeltbooke deres testtid.

Hvis du bestiller tid hos et af de hvide testtelte og bliver testet hos en af de mobiletestvogne, uden at aflyse din bestilte tid, så dobbeltbooker du din coronatest. Arkivfoto. (Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix © Scanpix)

Du bestiller tid til en coronatest ved et af de hvide testtelte, men i mellemtiden finder du af, at en af de mobile testambulancer er tæt på dig.

Derfor tager du afsted og bliver testet med det samme i stedet for at vente. I det du kommer hjem og vil afbestille din tid hos det hvide testtelt, er det ikke en mulighed.

Louise Vacher blev frustreret over, at hun ikke kunne aflyse sin coronatest, men hun var ikke den eneste. (Foto: privat foto)

En af dem, som ikke kunne afbestille sin coronatest efter en podning ved testambulancen, er Louise Vacher fra Odense.

- Jeg havde bestilt en testtid til senere på ugen, men jeg kunne pludselig ikke afbestille den. Jeg er rigtig ked af, at jeg har låst en tid, som en anden kunne have brugt, forklarer hun.

Der er nemlig risiko for, at du låser din tid hos det hvide testtelt, hvis ikke du afbestiller tiden, inden du bliver testet hos coronaambulancen.

Region Nordjylland har ansvaret for selve systemet bag coronaprøverne, og de er opmærksomme på problemet, men løsningen er ikke lige rundt om hjørnet.

- Vi har bygget en jumbojet, mens vi flyver. Behovet for de mobile testvogne kom først senere, og derfor vidste vi ikke, at den her uhensigtsmæssighed opstod, siger Lone Kaalund Thiel, kontorchef i Region Nordjylland.

Ikke et problem... endnu

DR Nyheder har været i kontakt med alle landets regioner, som entydigt siger, at de ikke aner, hvor stort et problem det er.

De kan nemlig hverken se dobbeltbookinger eller udeblivelser. Det samme fortæller Statens Serum Institut, på trods af at de registrerer alle prøver.

Hos Region Syddanmark oplever de ikke, at dobbeltbookinger er et problem lige nu. Men det er vigtigt at få stoppet dem, inden de løber løbsk.

- Hvis mange booker tider, der ikke bliver brugt, bliver det et problem på den længere bane. Det betyder, at andre ikke får mulighed for at booke en tid, fordi der kommer for meget tryk på de hvide testtelte, fortæller Helle Weimar-Sørensen, som er ansvarlig for de hvide testtelte på Fyn.

På trods af at dobbeltbookingerne ikke er vokset over hovedet på regionerne, tyder meget på, at danskerne ikke er opmærksomme på, at det kan ske.

Louise Vacher fra Odense fandt nemlig ud af, at hun ikke var den eneste, som stødte på samme problem.

- Jeg skyndte mig at skrive til mine bekendte, som jeg vidste også havde bestilt tid til en coronatest, men de fortalte mig, at det allerede var for sent. De kunne ikke afmelde deres test igen.

Region Nordjylland oplyser, at de har arkitekter og systemfolk i gang med at løse problemet, men de tør ikke sige, hvor lang tid der går, før problemet er løst.

Husk, at du selv kan undgå at dobbeltbooke din coronatest, hvis du afbestiller din testtid, inden du bliver testet hos de mobile testenheder.

Facebook
Twitter