Hash til gymnasieelever: Jeg får et væld af sms’er nærmest hver dag

Unge i gymnasiet bliver tilbudt at købe hash blandt andet via sms'er og flyers.

Knap hver anden mellem 15 og 25 år i Odense har prøvet at ryge hash, viser en undersøgelser fra 2015. (Foto: Colourbox.com © ColourBox.com)

Flyers og sms-beskeder med tilbud om at købe hash er blevet hverdag på Tietgens Handelsgymnasium i Odense.

Kasper Mielow går i 3. g på gymnasiet, og han får jævnlig beskeder fra pushere, som sælger hash.

- Jeg får tit beskeder fra folk om, at jeg kan købe hash for et bestemt beløb. Det er ikke, fordi jeg har ringet til dem. Nogle gang får man bare en besked sendt. Jeg har prøvet at blokere 10 numre, men jeg bliver ved med at få dem, fortæller Kasper Mielow.

Samme oplevelse har Louis Friborg, som også modtager beskeder fra de såkaldte brune bude.

- Jeg får et væld af sms’er nærmest hver dag med tilbud om at købe hash, siger Louis Friborg.

Ungeprofilundersøgelsen ’UNG Odense’ fra 2015 viste, at 45 procent af de unge mellem 15-25 i Odense har prøvet at ryge hash, og ifølge eleverne er der intet unormalt i at ryge hash.

- Hvis nogen ryger en pind i weekenden, så er det ikke sådan, at man tænker "wow, shit, det er da sindssygt." Det er der mange, der har prøvet, så det er ikke unaturligt at høre, siger Matias Haagen Jensen, der også på går handelsgymnasiet.

Ifølge faglig leder på Behandlingscenter Odense Torben Vangsted er salg af hash på ungdomsuddannelser en generelproblemstilling i Odense.

Han advarer om, at hashen blevet stærkere i løbet af de senere år, og opfordrer unge og deres forældre til at tale om rusmidler og de problemer, de kan føre med sig.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på fyn@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.