Haves: millionordre Ønskes: robotingeniører

Odense-virksomhed skal levere mælkepulveranlæg til 100 mio. kr., men mangler robotingeniører. - Uddan flere, siger direktør.

Både Syddansk Universitet og direktør fra Jorgensen Engineering ønsker, at der skal uddannes flere robotingeniører (© colourbox)

En ny fabrik i Holland vil gerne betale langt over 100 millioner kroner for at få et anlæg, der kan lave mælkepulver. Odense-firmaet Jorgensen Engineering har fået ordren, og det er en glædelig nyhed for virksomheden, men også en nyhed med store udfordringer.

- Vi mangler ingeniører, der kan programmere robotterne, siger administrerende direktør Jens Nyeng Christiansen.

Jorgensen Engineering har i dag 100 ansatte og de får brug for flere for at levere den store ordre. Men det bliver svært.

- Robot-ingeniørerne er desværre en stor mangelvare, og der bliver uddannet alt for få, siger han.

Ønsker flere studerende

Derfor opfordrer Jens Nyeng Christiansen uddannelsesinstitutionerne til at gøre mere for at få flere til at vælge den del af ingeniørstudiet, der dygtiggør de studerende til robotteknologi.

Ønsket om at flere vil studere robotteknologi deles af dekan Henrik Bindslev fra Det Tekniske FakultetSDU.

- Vi kunne godt ønske os endnu flere ansøgere til ingeniørstudiet inden for robotteknologien. Men faktisk er vi på rette vej, siger Henrik Bindslev.

Der bliver aldrig nok

Han oplyser, at der i år er optaget 90 studerende på bachelor-delen på robotstudiet på SDU. Sidste år blev der kun optaget 60. Men han erkender, at det er svært at uddanne nok.

- Det er et område i vækst, og derfor vil der formodentlig til stadighed være større efterspørgsel end der er kandidater, siger Henrik Bindslev.

Han understreger dog samtidig, at netop den store efterspørgsel får flere studerende til at vælge uddannelsen, fordi de kan se frem til mange, spændende jobs.

Facebook
Twitter