Hemmelig agent med falsk ID-kort: Sikkerhedsfirma slipper for politianmeldelse

Nyborg Kommune har valgt ikke at politianmelde sikkerhedsfirmaet Prueba Cybersecurity.

Nyborg Kommune har valgt ikke at politianmelde sikkerhedsfirmaet Prueba Cybersecurity. Det fortæller borgmester Kenneth Muhs.

Der er ikke grundlag for en politianmeldelse af sikkerhedsfirmaet Prueba Cybersecurity. Det har økonomiudvalget i Nyborg Kommune besluttet på et lukket møde mandag aften.

Kommunen stoppede samarbejdet med firmaet i november sidste år, da det kom frem, at de havde sendt en hemmelig agent ind på 4kløverskolen i Ørbæk udstyret med et falsk ID-kort og skjult kamera for at tjekke skolens it-sikkerhed.

Men firmaet slipper altså for politianmeldese. Beslutningen kommer på baggrund af en ekstern juridisk vurdering, fortæller borgmester Kenneth Muhs (V).

- Den vurdering viser, at der ikke er baggrund for at lave en politianmeldelse, og det er udelukkende ud fra den, at vi har valgt ikke at gøre det, siger han.

I vurderingen stod der blandt andet:

- Man kan rejse det spørgsmål, om virksomheden er 'gået for langt' i sine tests. Det må formodes, at virksomheden vil forsvare sig med, at man netop har forsøgt at etablere et så troværdigt 'angreb' som muligt, ganske som en hacker ville gøre det.

Det burde være op til politiet

Der var et bredt politisk flertal mellem Socialistisk Foleparti, Vestre og Dansk Folkeparti. Men beslutningen ærger socialdemokratiske Sonja Marie Jensen.

- Det undrer mig utrolig meget, at de andre pariter ikke mener, at vi skal komme til bunds i denne her sag. Det er nu engang politiet, der skal vurdere, om der er sket noget ulovligt eller ej.

For det er ikke nok, at kommunen har fået et advokatfirma til at lave en vurdering, mener Sonja Marie Jensen.

- Der var jo ikke sket noget ved at melde det til politiet, og så kunne de have fortalt, at der ikke var sket noget ulovligt, hvis det var det, der blev resultatet. Men lad os da komme til bunds i sagen, siger hun.

Mads Thilsing, der er formand for skolebestyrelsen på 4kløverskolen ærger sig også over beslutningen.

- Jeg tror de fleste er enige om, at der var forkert at gøre det på den måde. Men om det var direkte ulovligt, det får vi så ikke efterprøvet, og det synes jeg er ærgerligt, siger han.

Det er ikke lykkedes at få en kommentar fra Prueba Cybersecurity.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter