Hjælp til sexmisbrugte voksne er i fare

Pengene er ved at løbe op til behandlingscentre, hvor sexmisbrugte voksne kan søge hjælp.

CSM Odense er et af de tre behandlingscentre, der står til at miste finansieringen til nytår. (Foto: Dr Fyn © DR FYN)

Hjælpen til voksne, der har været udsat for seksuelt misbrug i barndommen, er i fare.

Fra 1. januar udløber pengene fra de såkaldte satspuljemidler, som centrene er finansieret af, og selvom en række politikere i juni gav udtryk for, at der skal findes nye penge, så er der stadig ikke fundet en løsning.

Det vækker bekymring i Foreningen Spor for voksne med senfølger efter seksuelle overgreb. Bestyrelsesmedlem Michael Rasmussen har selv fået hjælp på centret i Odense, og han er bekymret.

- Det sætter klienterne i en frygtelig situation. Jeg ville ønske, at man kunne give dem et håb ved at fortsætte det, siger han

Politisk velvilje

Der skal findes penge til at sikre behandlingen. Det fortæller socialdemokraternes socialordfører, Pernille Rosenkrantz-Theil.

- Det kan ikke være rigtigt, at centre, der endelig har opbygget tillidsfulde forhold og relationer til mennesker, som har brug for hjælp, skal stå overfor at fyre medarbejdere eller lukke centrene, siger hun.

Pernille Rosenkrantz-Theil vil ikke forholde sig til, om behandlingen fremover skal høre hjemme i de nuværende centre. Det afgørende er, at finansieringen af behandlingen er permanent, mener hun.

- Det er et problem, som har været der altid, og formodentlig vil fortsætte med at være der altid, siger Pernille Rosenkrantz-Theil

Dato er truende tæt på

Samme røst kommer fra Enhedslistens socialordfører, Pernille Skipper. Hun har derfor stillet spørgsmål til social-og indenrigsminister Karen Ellemann om sagen.

- Det begynder virkelig at snærpe til. 1 januar er jo truende tæt på, siger hun.

Centrene får penge fra den såkaldte satspulje, der løber tre år ad gangen, og social- og indenrigsminister Karen Ellemann skriver i en mail til P4 Fyn, at centrenes fremtid tages op i forbindelse med de kommende satspuljeforhandlinger i oktober.

Facebook
Twitter