Hjalmer spiller 30 koncerter på 1 sommer: Det har virkelig været sindssygt!

Et tætpakket koncertprogram bringer den unge sanger forbi store festivaler og intime scener.

Han kører land og rige rundt for tiden. Men på Skarøfestivalen kan han for en gangs skyld stoppe op og nyde en kold øl efter sin koncert. (Foto: Anne Mette Dam Thrane DR Fyn)

Jelling, Tivoli og Smukfest.

Det er bare tre af de 30 steder, som Hjalmer Larsen har på programmet denne sommer.

En sommer, der er den foreløbige kulmination på en kometkarriere. DR Fyn har mødt den snart 23-årige odenseaner forud for hans koncert på Skarø Festival.

Hør Hjalmers hit 'Hvis du går', mens du læser artiklen

- Det har virkelig været sindssygt. Det har været den bedste sommer i mit liv indtil videre. Jeg startede for lidt over et år siden, og at vi allerede nu har en festivalsommer med 30 koncerter, det synes jeg er helt vildt sindssygt, siger Hjalmer Larsen og fortsætter:

- Så jeg går bare rundt og er konstant glad lige nu. Det er sådan noget, man bare håber, man kan blive ved med.

Turneen tager den unge odenseaner forbi mange afkroge af Danmark. Et af de mere usædvanlige er Skarø Festival, hvor Hjalmer er på plakaten fredag eftermiddag.

Festivalen finder sted i det sydfynske øhav, på en ø på knap to kvadratkilometer og 30 indbyggere.

- Det er virkelig dejligt at være på Skarø. Meget idyllisk. Der er virkelig god stemning, og man kan mærke, at folk er glade og hygger sig, siger Hjalmer Larsen.

Intimt afbræk

Med sine kun omkring 1500 gæster er det et sted, der skiller sig markant ud fra de andre steder på tourplanen.

Men ifølge Hjalmer Larsen er det heller ikke nødvendigvis de koncerter, der har det største publikum, der giver de fedeste øjeblikke.

- Intime koncerter kan blive ret intense. Når folk de står lige foran dig, så skaber det tit nogle vilde oplevelser, forklarer han.

Derfor er Skarø også et alternativt indslag i en tætpakket kalender.

- Det er mega fedt, når man så kommer til sådan noget her, hvor der er lidt andre forhold. Det gør, at man lige stiller sig tilbage og kigger på det og tænker ”nej, hvor hyggeligt”. Man vågner lige lidt op, siger Hjalmer Larsen.

Én af de ting, der skiller sig ud, er, at man kun kan komme til og fra Skarø med en færge. Derfor er det ikke muligt at køre videre lige efter koncerten er slut. Men det er kun en fordel, mener sangskriveren.

- Jeg tror, vi har fem timer, fra vi har spillet, og til vi skal med færgen igen. Så vi skal bare hygge os. Lige så snart vi har spillet, så skal jeg have en meget stor, kold fadøl. Så skal jeg ud at sidde i skyggen og høre noget musik, siger han.

  • Med kun 1500 gæster, kommer Hjalmer Larsen rigtig tæt på publikum, når han spiller på Skarø Festival. (Foto: Anne Mette Dam Thrane DR Fyn)
  • (Foto: Anne Mette Dam Thrane DR Fyn)
1 / 2

Langt turnéår

Siden Hjalmer Larsen i oktober sidste år udgav sin første EP, er det gået stærkt. Fire Danmarksturneer er det blevet til. Og når den sidste koncert er spillet d. 30 august, trænger sangskriveren til at "lade batterierne op".

- Jeg skal bare skrive en masse ny musik. Vi har en masse EP’er og singler i støbeskeen, og så skal vi ud at spille til februar igen. Så der er en god plan men også tid til at slappe lidt af, siger Hjalmer Larsen.

Selvom karrieren stadig er ny, kan odenseaneren, og dem der er tæt på ham, allerede se en udvikling i den musikalske stil.

- Folk, der har hørt mit nye musik, siger, at det lyder lidt mere voksent og måske lidt mere melankolsk og eftertænksomt. Den første EP var meget drenget, og nu prøver jeg at lave noget, der er lidt mere modent, forklarer han.

Med succesen kommer også berømmelse og genkendelse. En gang i mellem kan der dog godt snige sig lidt usikkerhed ind, hvor han frygter, at der ikke er nogen, der vil høre hans musik. De tanker forsvinder dog hurtigt, når han møder sine fans.

- Der er mange, der gerne vil sige hej. Og det er jeg bare vildt taknemmelig over. Jeg har ikke haft nogle dårlige oplevelser, siger Hjalmer Larsen med det brede, velkendte smil og fortsætter:

- Der har bare været så mange oplevelser og glade mennesker alle steder, så jeg rider bare på en bølge lige nu.

Facebook
Twitter