Hjemløs ville ikke finde sig i afpresning: To bandemedlemmer dømt for tæsk og trusler

Nicolai Hansen risikerede sit liv, da han gik til politiet efter vold fra bandemedlemmer.

- Det har været hårdt, men jeg ved, det er det rigtige, jeg har gjort, fortæller Nicolai Hansen, som gik til politiet, da han var blevet tæsket og afpresset af bandemedlemmer fra Black Army. (© (Billede fra Facebook))

Det er i dag faldet dom i sagen mod to medlemmer fra banden Black Army. Retten i Odense idømte dem 9 og 12 måneders ubetinget fængsel for at have truet og tæsket en hjemløs.

- Jeg vidste allerede, da jeg sagde A til dem, så måtte jeg også sige B. Det betyder, at jeg må kigge mig over skulderen, forklarer Nicolai Hansen, som anmeldte de to lokale bandemedlemmer.

For cirka et halvt år siden blev han overfaldet og truet med at betale dummebøder på op til 2.000 kroner. De forsøgte også at tvinge ham til at sælge hash for dem.

- Ellers ville de komme efter mig, forklarer han og uddyber, at han er overbevist om, at det er banderelateret.

- Det er jeg 100 procent sikker på, for jeg har kendt dem fra barnsben af.

Nicolai Hansen er født og opvokset i Vollsmose, hvor bandemedlemmerne ofte færdes. Han frygtede, hvad de ville gøre ved ham og flyttede derfor væk fra Fyn, efter han anmeldte overfaldet.

- Jeg tør ikke komme tilbage foreløbigt.

Han beskriver oplevelserne i retten som hårde, men han nød samtidig at se, at historierne kom frem:

- Jeg kunne se, hvordan det påvirkede dem, og det havde jeg det godt med, forklarer han, og siger at det sidste halve år har været slemt, fordi han ikke har haft særlig mange at snakke med om det.

Tidligere har Odenses borgmester, Peter Rahbæk Juel (S), rost Nicolai Hansen for at stå frem og kæmpe mod bandernes afpresning.

De to mænd er blevet kendt skyldige i alle forhold. Retten lagde de tiltaltes straffeattester til grund for de hårde straffe.