Hunde bliver dødssyge af at drikke og bade i beskidt vand

Det kan være svært at holde Fido fra at hoppe en tur i baljen, når det er varmt udenfor. Men er vandet ikke klart, er det bare om at holde fast i linen, for algevand gør mange hunde syge og dehydrerede.

Man skal kun lade sin hund bade i klart vand, som man selv ville kunne finde på at bade i, siger dyrlægen Jens Filrup fra Odense Dyrehospital. (Foto: Scanpix)

Hver dag kommer sløje vovser ind på dyrlæge Jens Filrups bord, efter de har drukket af et fuglebad eller svømmet i en sø, hvor vandet har været beskidt.

Og det kan være farligt, siger dyrlægen fra Odense Dyrehospital:

- Nogle tror, at hunde er meget hårdføre, men beskidt vand kan nemt slå en hundemave i stykker. De får opkast og diarré, og når det er varmt i forvejen, dehydrerer de også meget hurtigt, og så går det for alvor galt, forklarer han.

Hunde får mange skader på sommerferien

Også hos dyrlægekollegerne i Dyrlægehuset Kolding møder man hunde, der er blevet syge efter en tur i vandet.

Men hundene kommer også galt af sted på andre måder, når de er med på strand og camping i sommerferien, siger dyrlæge Lizette Sloth:

- Vi ser brækkede ben, bidsår fra de har været oppe at slås, skårne træde-poter eller torne op i poten. Vi ser noget mere eksem og problemer med ører og hud, for det giver varmen også øget tendens til.

Lad kun din hund bade i klart vand

Det er ikke alle hundenes sommerferie-skader, man som ejer kan forebygge, men lige med bade- og drikkevandet kan man godt selv gøre noget.

Dyrlæge Jens Filrup råder til at holde hundene væk fra grønt vand:

- Det kan være små søer, moser eller i et fuglebassin hjemme i haven, hvor der vokser mystisk grønt algevand. Det ser vi mange gange slå en hundemave i stykker.

Tommelfingerreglen er derfor at behandle sin hund efter, hvad man ville byde sig selv:

- Al vand, der ikke ser klart ud, skal man holde sin hund fra. Hvis det ser ud som om, at der er alger i, eller vandet er stillestående, skal ens hund ikke derud. Det skal være vand, som man selv har lyst til at bade i, siger Jens Filrup.

Facebook
Twitter