Hus Forbi-sælger donerer til indsamling

Carsten Johansen har været hjemløs i 10 år. Han sælger avisen Hus Forbi, og i denne uge donerer han hele 10 kroner per solgte avis til Danmarks Indsamlingen.

Carsten Johansen donerer 10 kroner for hver Hus Forbi han sælger i denne uge. Pengene går til Danmarks Indsamlingen.

Det er en råkold mandag morgen uden for Superbrugsen i Faaborg. Carsten Johansen tænder en cigaret, mens han varmer sig ved butikkens indgang. Den gule Hus Forbi-rygsæk står bag ham, og favnen er fuld af aviser.

Hjemløse-avisen giver normalvis Carsten Johansen lidt at leve for. Men i denne uge går pengene ikke til mad. Hus Forbi-sælgeren har besluttet sig for at støtte Danmarks Indsamlingen.

- Selvom hus Forbi-sælgere ikke har det for godt, er der mange andre i verden, der har det meget værre end os. Så hvis jeg kan hjælpe en lille smule, er jeg glad, siger han.

For hver avis tjener en sælger otte kroner. Men Carsten Johansen har valgt at donere 10 kroner. Med andre ord donerer han hele overskuddet og to kroner af egen lomme.

Carsten Johansen har været hjemløs i 10 år. En tid med alkoholproblemer og selvmordstanker.

- En dag lagde jeg mig til at sove på togskinnerne. Det hele kunne bare være lige meget. Men da toget kom, kunne jeg ikke få mig selv til det, siger han.

Først da han blev en del af Hus Forbi, begyndte selvmordstankerne at forsvinde. Carsten Johansen slap flasken, og har solgt avisen i fem år.

- Hus Forbi hjalp mig, da jeg var på røven. Derfor vil jeg også hjælpe andre, der har det svært. Jeg dør ikke af sult ved at give 10 kroner per avis i en enkelt uge, siger han.

- Hvis jeg kan hjælpe en lille smule, er jeg glad, siger Carsten Johansen, som har været hjemløs i 10 år. I denne uge donerer han hele 10 kroner per solgte Hus Forbi til Danmarks Indsamling.

Opslået af DR Nyheder på 2. februar 2016

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på fyn@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.