Hver anden syddanske virksomhed ser lyst på '16

Små og mellemstore virksomheder i Region Syddanmark tror på øget omsætning i 2016.

Små håndværkervirksomheder har det bedre. (Foto: STEFFEN ORTMANN © Scanpix)

I år bliver et godt år, hvis man spørger de små og mellemstore virksomheder i Region Syddanmark.

Regionens seneste vækstbarometer viser, at 53 procent af undersøgelsens 910 virksomheder tror på en øget omsætning i 2016. Næsten hver fjerde virksomhed regner med at ansætte flere medarbejdere i år.

Hos Fynsk Erhverv genkender direktør Jytte Reinholdt optimismen:

- Virksomhederne har brugt kriseårene på at bliver skarpe i både deres kommunikation og deres produktion, siger hun.

Faktisk er de optimistiske forventninger til det forestående år gået lidt tilbage i forhold til 2015. Her svarede 59 procent af de adspurgte virksomheder i en lignende undersøgelse, at de forventede større vækst i 2015.

Hos Dansk Industri gennemførte man før jul en undersøgelse blandt medlemsvirksomhederne om deres forventninger til 2016. Her var optimismen også til at få øje på, fortæller erhvevsøkonomisk chef Morten Granzau Nielsen.

En af de virksomheder, som mærker de positive tegn, er produktionsvirksomheden Jimco på Langeland.

- Jeg har en formodning om, at vi i år går frem med omkring 20 procent, og det vil endda være med lidt bondsk forsigtighed. Vi udvikler os hele tiden og satser på hele verden, siger direktør Jimmy Larsen.

Ni procent af de 910 virksomheder, der har deltaget i undersøgelsen, forventer, at de vil opleve en mindre omsætning i år. I 2015 var tallet 14 procent.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på fyn@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.