Indbrudstyve bruger små kugler til at se om folk er hjemme

Maria Brumvig fra Odense opdagede nogle små kugler på sin dørmåtte, da hun forleden kom hjem. Samme dag var der sket flere indbrud i hendes kvarter, og Fyns Politi mener, at kuglerne kan være indbrudstyvenes nyeste påfund for at tjekke, om folk er hjemme.

Ifølge Det Kriminalpræventive Råd blev der i 2012 begået fem indbrud i timen i Danmark. Fra Sikkerhedsbranchen råder man folk til at bruge det gamle trick, som er at få huset til at se beboet ud, mens man er væk. (Foto: Eun-Hae Choi)

Politiet opfordrer til, at man er ekstra opmærksom på små afmærkninger, der lige pludselig sidder på ens postkasse eller ved ens dør.

Indbrudstyve bruger nemlig ting som klistermærker eller nu små kugler, som de holder øje med bliver liggende som tegn på, om folk har været hjemme.

- Vi har før haft mistanke om, at indbrudstyve har afmærket nogle huse, som de gerne vil besøge senere. Ser man klistermærker eller kugler omkring sin bopæl, som ikke burde være der, hører vi gerne om det, siger politikommissær Carsten Arentoft fra Fyns Politi.

Maria Brumvig opdagede små kugler på dørtrinnet

En af dem, som har opdaget noget mystisk ved sit hus, er Maria Brumvig, som bor i kvarteret Bolbro i Odense:

- Jeg kommer hjem fra en tur til København søndag middag, hvor det ligner, at det har haglet rigtig meget foran vores hoveddør.

Men ved nærmere eftersyn viste det sig, at kuglerne ikke var et vejrfænomen:

- Da vi kommer tættere på, ligger der en masse små hvide plastikkugler foran vores dør, både på trappeafsatsen og fliserne. Det synes vi så meget mærkeligt ud. 

Få det til at se ud som om der er nogen hjemme

Det viste sig bagefter, at der havde været flere indbrud i Maria Brumvigs kvarter, og det er derfor hendes og politiets mistanke, at kuglerne har været placeret af tyve.

Hos brancheforeningen SikkerhedsBranchen råder direktør Kasper Skov Mikkelsen til, at man sikrer sig mod indbrud og tyveri ved at give indtryk af, at der er nogen hjemme:

- Få en aftale med naboen. Tilmeld jer nabohjælp og få nogen til fylde skraldespanden, tømme postkassen og tænde lys. Kort sagt: Få huset til at se beboet ud. 

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter