Ingen pasning - men masser af plads: Se de pelsede dyr, der skal få naturen i balance igen

Ved Skovsgaard Gods på Langeland skal køer leve uden, at menneskerne blander sig.

På Langeland tramper 50 langhårede køer rundt.

Det er der umiddelbart ikke noget anderledes i, men de her skotsk højlandskvæg har ikke en landmand. De får heller ikke foder. Dyrene lever vildt og skal selv sørge for mad og drikke, og når de roder og tramper rundt i jorden, så giver det liv til mere liv.

- Køer er en nøgleart, og det betyder, at når de bare gør, som køer gør: Skider og æder, så generer de levesteder til andre arter, siger Kristian Graubæk, der er arealforvalter.

Køerne er en del af et stort naturgenopretningsprojekt ved Skovsgaard Gods, som er ejet af Danmarks Naturfond. Her skal køer, heste og grise passe sig selv året rundt - og dét skal give mere biodiversitet, så naturen kan få en bedre balance.

Fra statens side er de i gang med at lave flere naturnationalparker, hvor vilde dyr skal hjælpe naturen tilbage. Miljøministeren glæder sig over projektet på Langeland.

- Det er noget af det, som vi er i fuld gang med fra politisk side. Vi vil sikre noget af det liv, der mangler ude i vores skove og naturområder, siger Lea Wermelin (S).

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter