Inspireret af Sydney: Gå en tur på toppen af den gamle Lillebæltsbro

Middelfart og Fredericia Kommuner er langt med planerne om, at lave bridgewalking på den gamle Lillebæltsbro.

Fra april næste år kan det blive muligt at spadsere en tur over Lillebælt på konstruktionerne af den gamle Lillebæltsbro. (Foto: Istock)

De har det på Sydney Harbour Bridge i Australien. De har det på Auckland Harbour Bridge på New Zealand og så har de også tilbuddet på Tower Bridge i London: Et tilbud til turister om at komme op og gå på konstruktionerne af broerne.

Nu vil de to bro-kommuner Frederica og Middelfart have et lignende tilbud på den gamle Lillebæltsbro. Det er det første tilbud af sin slags i Danmark.

- Det er meningen, at man skal op og gå på konstruktionerne og se biler og tog suse forbi nedenunder. Man skal få et suge i maven og kunne mærke, hvordan konstruktionen vibrerer, når et tog kører over broen, siger stabschef Martin Albertsen, Middelfart Kommune.

Se Lillebælt bugte sig

Planerne er, at de besøgende skal kravle på lejdere og konstruktion, både på den side af broen, hvor togene kører og den side, hvor bilerne kører.

- Det er så højt oppe, at det bliver muligt at se, hvordan Lillebælt bugter sig. Vi, der har været deroppe og gå, vil sent glemme oplevelsen siger Martin Albertsen.

Det er planen, at lave et modtagecenter og et såkaldt brobisseskur der kan fortælle de besøgende mere om brobisserne og industriarbejdskulturen fra dengang broen blev bygget i 1935.

Skal fremme turismen

Projektet er et såkaldt fyrtårnsprojekt i Destination Lillebælt, der skal være med til at trække flere turister til Trekantsområdet.

Undersøgelser som idéfolkene bag projektet har lavet viser, at mellem 30.000 og 70.000 gæster årligt vil spadsere en tur på konstruktionen af den gamle Lillebæltsbro.

Middelfart Byråd skal tage endelig stilling til projektet på et byrådsmøde i dag.

 

FacebookTwitter