Intern strid larmer: Speedwayklub trækker sig fra liga

Kerteminde Kommune kan ikke give Munkebo Speedway den nødvendige miljøgodkendelse. Klubdirektør mener, at det er amatørafdelingens skyld.

Efter amatørafdelingen i Munkebo Speedway fik ny bestyrelse, er striden mellem amatører og professionelle forstærket. (Foto: Erik Nielsen - DR Fyn)

Larmen fra 500cc-maskinerne er for høj, lyder det fra Kerteminde Kommune, som ikke kan give Munkebo Speedway sin nødvendige miljøgodkendelse.

Køretøjerne er dem, som bliver brugt i den bedste række, og derfor trækker Munkebo Speedway nu sit hold.

I de seneste måneder er der blevet arbejdet på et støjprojekt, som blandt andet indeholder en støjvold og -mur på speedwaybanen. Kommunen var klar til at godkende klubbens projekt, men så kom amatørafdelingen med et andet forslag til at rette op på støjgenerne.

På grund af projektets nye størrelse og behandlingstid, mener kommunen ikke, at projektet kan godkendes i den nuværende speedwaysæson.

For hele dansk speedway er det virkelig sørgeligt. Det går økonomisk ud over de syv andre ligaklubber

John rask, direktør

Munkebo Speedway selskabsdirektør mener, at det kommer til at gå ud over alle holdene:

- Det er jeg rigtig, rigtig ked af. For hele dansk speedway er det virkelig sørgeligt. Hele turneringen mangler et hold, forklarer John Rask og uddyber:

- Det går økonomisk ud over de syv andre ligaklubber, fordi vi ikke kommer, som tidligere danmarksmester og kan vise god speedway.

Direktør: Det er amatørernes skyld

Selv om det er Kerteminde Kommune, som ikke kan nå at give godkendelsen, så mener klubbens direktør ikke, at kommunen bærer skylden alene:

- Amatørafdelingen synes ikke, at det var en god ide at lave det, fortæller John Rask, som mener, at processen er blevet forsinket med syv til ni måneder, fordi amatørafdelingen indsendte et nyt forslag til kommunen vedrørende støjgenerne.

Det er amatørklubbens bestyrelsesformand lodret uenig i.

Mit hjerte siger, at der både skal være amatører og professionelle i Munkebo.

Jan O. Pedersen, Formand

- Der er mange usandheder i det, John siger, lyder det fra Jan O. Pedersen, som indsendte nyt forslag til kommunen, fordi der i de professionelles forslag ikke var indlagt træningstid til amatørerne.

Han mener, at stridigheden bunder i nogle penge, som de professionelle ikke har betalt til kommunen. Men han håber, at der fremover kan være plads til alle:

- Mit hjerte siger, at der både skal være amatører og professionelle i Munkebo.

Munkebo Speedway blev danske mestre i 2015. De professionelle håber, at godkendelsen kan ske snarest, så der fra 2018 igen kan køres speedway i den fynske by.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på fyn@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.