It-svigt på Nordfyn: 3.400 elever og 400 lærere har mistet alt

Panik, stress og frustrationer fylder på de nordfynske skoler, efter en server-fejl har slettet alt fra lærernes og elevernes personlige drev.

På Sletten Skole på Nordfyn er flere elever i panik og lærerne stressede. Efter et it-svigt er alt blevet slettet fra skolens drev. (Foto: STEFFEN ORTMANN © Scanpix)

Noter, elevplaner, karakterer, eksamensopgaver og undervisningsmateriale - alt er forsvundet.

En teknisk fejl i Nordfyns Kommune betyder, at 3.400 elever og 400 lærere har mistet alt det, de har gemt på skolernes drev.

- Jeg er knust. Vi var blevet informeret om, at det var det sikreste sted at gemme, fortæller Trille Ringsborg, som lige nu forsøger at genskabe sit arbejde for de sidste 17 år på Sletten Skole.

- Vi blev opfordret til at gemme alt på det drev, for det skulle jo ikke ske, men Titanic kunne jo heller ikke synke. Det er møg-irriterende, og det er en stressfaktor, for vi går ind i en periode med eksamens-forberedelse nu, forklarer Trille Ringsborg.

Kæmpe konsekvenser for eleverne

Hun er meget ked af, at det også har gået ud over hendes elever.

- Der var nogen af eleverne, som gik i panik. De er ramt. De har lavet eksamensopgaver, som er gået tabt, og nu skal de starte forfra. Det har kæmpemæssige konsekvenser for dem, siger hun.

It-svigtet kom også som et chok for Børn- og Ungedirektøren i Nordfyns Kommune.

- Åh nej, det var da det værste der kunne ske, tænkte Ejner Jensen, da han fik nyheden.

- Lige nu arbejder vi på at få genskabt det, som kan genskabes, forklarer han og understreger, at de var sikre på, at der var helt styr på systemet og back up-systemet.

Før skolereformen havde Trille Ringsborg alt sit materiale på USB-stik for at kunne arbejde der hjemme. USB-stikkene er i dag tomme, og hun er nu gået i gang med at genskabe det tabte fra en ende af.