Jagtbutik håber på lempelse af knivlov

Et forslag om lempelse af den omstridte knivlov, vækker nu håb i en jagt- og fiskeriforretning, som er tiltalt for at bryde loven.

Michaels Jagt & Fiskeri-forretning i Svendborg fik ved en aktion i december 2013 beslaglagt 65 knive af politiet. (Foto: © Lras Olsson)

Almindelige jagtknive og schweizerknive, der kan åbnes med én hånd, er ulovlige. Men den omstridte knivlov vil de blå partier nu lempe.

Indehaveren af Michaels Jagt & Fiskeri, Lars Olsson, har tidligere nægtet at betale en bøde for at forhandle ulovlige kniv, fordi han finder loven urimelig. Nu håber han, at sagen mod ham vil frafalde:

- Det er det absolutte håb. Jeg synes, det er rart, at politikerne har lyttet til kritikken, siger han.

Lars Olsson mener, at knive kan være meget farlige i de forkerte hænder, men han forstår ikke, hvorfor loven skulle gå ud over butikker samt fiskere og jægere.

- Jeg håber, de vil se på formålet med at have kniv. Så dem, der har et lovligt formål og er på vej på fisketur, kan få lov til at have knivene, siger han og uddyber, at der i stedet kommer fokus på dem, som har knivene med i nattelivet.

Nu håber han, at lempelsen kommer igennem, så han kan sætte de populære knive tilbage på hylderne:

- Jægere og fiskere har efterspurgt knivene, og derfor vil nogen af dem komme tilbage i butikken, når loven er med os, fortæller han.

Lars Olsson mener, at knivene er blevet solgt andre steder, efter Michaels Jagt & Fiskeri og andre jagtforretninger har været nødsaget til at fjerne dem fra butikken.