Jehovas Vidner: Vi lokker ikke asylansøgere ind i troen

Jehovas Vidner er gentagne gange blevet smidt væk fra landets asylcentre, fordi de prøver at hverve medlemmer, fortæller centerleder. Men kritikken er ubegrundet, lyder det fra trossamfundet.

Asylcenteret Holmegaard på Langeland har flere gange haft besøg af Jehovas Vidner.

Trossamfundet Jehovas Vidner opsøger asylansøgere på landets centre for at hverve medlemmer. Det skriver Jyllands-Posten i dag.

Gentagne gange har asylcentret på Langeland smidt Jehovas Vidner væk fra matriklen, og ifølge centerleder Ulrik Pihl sker det af hensyn til asylansøgerne.

- Det er synd, fordi asylansøgerne er ensomme, og de vil gerne være en del af et fællesskab. Men det er på et forkert grundlag, at Jehovas Vidner opsøger asylansøgerne, fordi de ikke oplyser om, hvilket fællesskab, de går ind til, siger han.

Ulrik Pihl fortæller, at flere asylansøgere har følt sig lokket og påvirket til at takke ja til vidnerne. Men det er ubegrundet, fortæller Dag Erik Christensen, som er pressetalsmand for Jehovas Vidner.

- Vi hverken lokker eller snyder nogen ind i troen. Vi tilmelder dem ikke, men vi giver dem tilbuddet om at lære, hvad der står i biblen, siger han.

Dag Erik Christensen fortæller også, at man ikke er tilmeldt trossamfundet lige fra begyndelsen. Det er faktisk en længere proces at blive medlem af Jehovas Vidner, og derfor er der ifølge ham udelukkende tale om forkyndelse blandt asylansøgerne.

- Bliver vi ikke lukket ind på et center, så respekterer vi naturligvis det, siger han.

Centerleder Ulrik Pihl vil fortsat bede vagterne om at smide hververne ud. Han kender ikke til andre trossamfund, der opsøger asylansøgerne. Men hvis det sker, vil de samme regler gælde for dem.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på fyn@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.