Kæmpe festival var 15 år i glemmebogen - nu genopstår Midtfyns Festival

Den 24. og 25. maj er den fynske musikfestival klar igen.

Kom med til åbningen af årets festival i videoen. Her kan du også møde Martin Bager Wulff, der kun var 14 dage gammel, da han første gang var på Midtfyns Festival.

David Bowie, Johnny Cash og R.E.M. har alle stået på en mark i Ringe.

Det er ikke helt lige så store navne, som er på plakaten i år - men til gengæld er det en sand genopstandelse af en historisk festival.

- Det er store vilde navne, som har stået på den her plads. Det er et åsted for mange legendariske koncerter. Man tror det måske ikke lige, når man kigger ud over pladsen nu, forklarer arrangør Martin Bager Wulff.

Tilbage til rødderne

I år bliver det blandt andet Allan Olsen og tøserne fra Tøsedrengene, som skal få den lille midtfynske by til at rokke på dyreskuepladsen.

Der er solgt lidt over 1.600 billetter.

Fra forberedelserne til Midtfyns Festival 2019. (Foto: Henrik Mikaelsen - DR Fyn)

- Den er præcis lige så stor, som da den åbnede, fortæller festivaldirektør Sune Vesterlund.

Og det er også fødeåret, arrangørerne vil skrue tiden tilbage til.

- Vi har valgt at gå tilbage til begyndelsen, tilbage til rødderne. Vi kopierer starten, for hvis man skal have et produkt, der minder om den gamle Midtfyns, så må fødslen være det, man vender tilbage til. Man kan ikke bare starte den der, hvor den var teenager og oprørsk, forklarer Martin Bager Wulff.

  • Billetpriserne er ikke helt som i 1976 - i år koster en partoutbillet 725 kroner. (Foto: Erik Nielsen - DR Fyn)
  • I nostalgiteltet er der mange minder fra de 27 år. (Foto: Erik Nielsen - DR Fyn)
1 / 2

I 1989 var Midtfyns Festival større end Roskilde med 63.000 betalende gæster. Tracy Chapman var et af hovednavnene det år.

Koncerten med Chapman blev overværet med rekordhøjde af 50.000 mennesker, hvilket stadig gør den til en af de største koncerter nogensinde på dansk jord.

Det var lige dér, hvor festivalen toppede, og det hele var kæmpestort. Men to år efter døde festivalens stifter, Peter Færgemann.

Fra konkurs til comeback

Enken Nina Færgemann overtog, men gav stafetten videre til OB efter årtusindeskiftet.

Og de efterfølgende år var der dårligt vejr, svigtende billetsalg og en flagrende profil, der drev festivalen til konkurs i 2004.

Flere har prøvet at genoplive den midtfynske stolte festival-DNA, men først i år er det for alvor lykkes.

Men er den så kommet for at blive?

- Lige nu er vi 100 procent fokuseret på festivalen i år. Vi er en frivillig organisation, så vi får ikke løn. Det her tager rigtig lang tid, og vi gør det ved siden af vores arbejde, forklarer Sune Vesterlund, som hverken vil love eller afvise, at Midtfyns Festivalen kommer i 2020.

På Fyn er Tinderbox blevet øens største musikfestival med 45.000 gæster sidste år. På landsplan er det stadig Roskilde Festival, som er størst med 100.000 deltagere.

Kom med til åbningen af årets festival i videoen øverst. Her kan du også møde Martin Bager Wulff, der kun var 14 dage gammel, da han første gang var på Midtfyns Festival.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk