Kent indsamler telte og soveposer til de hjemløse efter festival: - Jeg tror sgu på karma

Kent Dybdahl brugte sin søndag efter Langelandsfestivalen sammen med en flok frivillige på at samle ting ind til de hjemløse.

Et udsnit af den forladte teltplads efter Langelandsfestivalen, hvor Kent Dybdahl havde samlet en flok frivillige til at indsamle blandt andet omkring 50 telte til hjemløse. (Foto: Kent Dybdahl)

En mark fyldt med aflagte soveposer og brugte telte.

Måske ikke det smukkeste syn, men det er rent guld for en hjemløsehjælper som Kent Dybdahl, der siden sidste år har gjort en indsats for at gøre de kolde måneder lidt varmere for de fynske hjemløse.

Trods sommervarmen begynder Kent Dybdahls tanker så småt at kredse om de kolde, regnfyldte dage, som vil komme senere på året.

Derfor kørte han til Langelandsfestivalen søndag morgen, netop som de fleste gæster ellers havde forladt Rue Mark i udkanten af Rudkøbing, for at indsamle og gemme de mange gode sager til de hjemløse.

- I stedet for bare at smide telte, soveposer og liggeunderlag ud, hvorfor så ikke bare gemme dem til dem, der kan bruge dem efterfølgende, siger Kent Dybdahl.

Efter aftale med Langelandsfestivalen mødtes Kent Dybdahl sammen med et hold på 15-16 mennesker i fem-seks biler og en autocamper søndag for at samle telte og soveposer sammen og fylde bilerne med ting til de hjemløse.

De fleste indsamlede ting blev kørt til et lager på Nordfyn, og indsamlingen var så stor en succes, at nogle af tingene måtte køres videre til Esbjerg.

- Trailerne var jo proppet, og vi havde den der autocamper, hvor dørene næsten var ved at springe op, fordi der var så meget i. Der kan ikke være så meget som en tændstikæske mere på lageret, siger Kent Dybdahl.

Planen er nu at finde de hjemløse og så få lavet en aftale om, hvor og hvornår tingene skal udleveres.

Idéen opstod en vinterdag

Kent Dybdahl er til daglig taxachauffør, og han fik idéen til at hjælpe de hjemløse på en vinterkold dag i Odense sidste år.

- Jeg var ude at ryge en aften og skoddede min cigaret rimelig hurtigt, fordi det var skidekoldt, og så stod jeg og tænkte på, hvordan fanden de hjemløse mon havde det, for de måtte jo have det titusinde gange koldere end jeg, fortæller Kent Dybdahl.

Kent Dybdahl endte med at fylde en sort sæk med tøj fra sit eget garderobeskab og køre rundt og forære det til de hjemløse. Han lagde en video op på Facebook, og lynhurtigt var der en stor flok af mennesker, som gerne ville hjælpe med at gøre en indsats for de hjemløse.

- Jeg fik blandt andet doneret 200 par bukser fra militæret, som de ikke skulle bruge mere. De er grimme, men de er varme.

Kent Dybdahl oprettede Facebookgruppen Indsamling til hjemløse – Fyn, og siden har han også været initiativtager til flere indsamlingsgrupper i resten af landet, fordi interessen har været så stor.

Tror på karma

For Kent Dybdahl er det en stor glæde at samle ting ind til andre. Da han sidste år afleverede det indsamlede tøj til de hjemløse, mødte han stor taknemmelighed.

- De glædestårer, jeg mødte, var fantastisk. Det gav mig lyst til at gøre meget mere. Jeg synes bare, det er pissefedt. Det er mennesker, som inderligt har brug for det, og som måske ikke har mulighed for at spare sammen til et telt på 200 kroner, fortæller han.

Selv om Kent Dybdahl nu har et propfyldt lager, så er planen er at fortsætte med at samle ting ind, så længe det er muligt. For kan de fynske hjemløse ikke bruge tingene, så kører han det gerne til andre landsdele, og årsagen er klar:

- Jeg tror sgu på karma. Hvis jeg gør noget godt og kommer i knibe en dag, så er der nok nogen, der kommer og hjælper mig, siger han.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk