Knivstikkeriefterskole: 22-årig mand er anholdt

Fund af sko og briller på gerningsstedet har ført politiet på sporet af den sigtede.

Fyns Politi har anholdt en 22-årig mand for drabsforsøget på en lærer på Efterskolen ved Nyborg søndag aften. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

En 22-årig mand fra Nyborg er blevet anholdt. Han er sigtet for drabsforsøg mod en vagthavende lærer på Efterskolen ved Nyborg, oplyser Fyns Politi.

Drabsforsøget fandt sted søndag 10. december, hvor læreren tog en indbrudstyv på fersk gerning. Derefter opstod der tumult, hvor den 22-årige mand er sigtet for at have stukket den 58-årige lærer i armhulen med en kniv.

Det var fund af sko og et par briller på gerningsstedet, der hjalp politiet på sporet af den 22-årige mand.

- I går blev vi kontaktet af en forretningsdrivende, der havde haft besøg af en ung mand, der skulle have nogle nye briller. Så vi var forbi personen og fandt frem til, at det var gerningsmanden til drabsforsøget, fortæller Henrik Justesen, vicepolitiinspektør ved Fyns Politi.

Ifølge politiet opdagede læreren den 22-årige, mens han var i gang med at begå indbrud. I den forbindelse tabte han sine briller og den ene sko, mens han flygtede fra stedet. Den 58-årige lærer kontaktede politiet, som instruerede ham i at holde døren låst.

Et par timer senere vendte tyven tilbage til gerningsstedet. Her opstod der tumult, som kulminerede med knivstikket. Læreren er uden for livsfare.

Den 22-årige er blevet afhørt og erkender at have været på stedet to gange natten til søndag. Der vil i løbet af formiddagen blive taget stilling til et eventuelt grundlovsforhør. Han er ikke tidligere kendt af politiet.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk