Kør tur med "Brunneren": Odenses letbanetog får navne

Afstemningen om navne til Odenses letbanetog er slut. Lige knap 3500 har stemt - den mest populære er inspireret af remonce og farin.

Odense Letbanes tog har fået navne - det mest populære navn i afstemningen blev "Brunneren". (Foto: Odense Letbane).

Den er kendt for sit tykke lag remonce af puddersukker, margarine og smør.

I Nordjylland spiser man den med flødeskum på toppen, og på Fyn kan du finde den hos enhver bager med respekt for sig selv.

Nu skal brunsvigeren så lægge navn til et af de togsæt fra Odense Letbane, som fra 2020 kører rundt på Odenses veje.

Det viser en afstemning, hvor byens borgere har kunne stemme på deres favorit.

Kælenavnet for brunsvigeren "Brunneren" landede øverst på listen, da 3468 odenseanere kunne stemme om navnene på de kommende togsæt. 54,7 % af borgerne stemte på Brunneren.

- Det siger lidt om, at vi har noget humor her på Fyn. Det kan ikke blive ret meget mere fynsk. Det var også en af mine egne favoritter, fortæller Jane Jegind (V), der er rådmand i Odense Kommune og medlem af den dommerkomité, der udvalgte i alt 37 navneforslag til afstemningen.

Hun er ikke den eneste, som ser sammenkoblingen mellem navnet og togets placering.

- Det er så fynsk, som noget kan være. Det er nationalspisen, så det er så fantastisk, som det kan blive. Så kan man jo så også håbe, at der bliver en fynsk person, der skal læse navnene op i toget, siger Sebastian Jacobsen fra Odense.

At rejse er at leve

Odense Letbane kommer til at have 16 tog, og hver af dem får et navn, som borgerne har været med til at bestemme.

Navngivningen af togene foregik over tre omgange. I første omgang gik opgaven ud på at finde et tema for tognavnene - her landede man på temaet 'At rejse er at leve'.

I anden omgang fik borgerne mulighed for at komme med forslag inden for temaet. I begge omgange kom der lige knap 1500 forslag, oplyser Odense Letbane.

Til sidst var det så op til borgerne at stemme på deres favorit til de kommende tog. Og det var altså her, Brunneren endte på toppen - med sætningen 'At rejse er lige så godt som brunsviger'.

Odenses Letbane forventer at være klar til kørsel fra slutningen af 2020.