Kognitv terapi hjælper kriminelle

Man kan forhindre, at op mod hver tredje kriminelle falder tilbage i kriminalitet, hvis de gennemfører personlige udviklingskurser med kognitiv terapi

Man kan forhindre, at op mod hver tredje kriminelle falder tilbage i kriminalitet, hvis de gennemfører personlige udviklingskurser med kognitiv terapi (Foto: Maria Larsen © DR-Fyn)

Vi kan forhindre, at kriminelle falder tilbage til forbrydelserne, når de kommer ud af fængslet.

Ny international forskning viser, at man kan forhindre, at op mod hver tredje kriminelle falder tilbage i kriminalitet, hvis de gennemfører personlige udviklingskurser med kognitiv terapi.

Statsfængslet i Nyborg bruger kognitiv terapiDet oplever man blandt andet i Nyborg statsfængsel.

- Ved at de lærer de her ting, bliver de bedre rustet, når de står ude i verden igen. Derved er tanken, at de bliver bedre til at håndtere og undgår nogle situationer, der normalt have indebåret tilbagefald til kriminalitet, siger David Oehenschlæger.

Kriminelles tankegang ændresI Danmark har vi ikke nogen forskning på området, men internationale undersøgelser viser, at man kan forhindre at op mod 30 procent af de kriminelle vender tilbage til kriminalitet, hvis de gennemgår kognitiv behandling.

Kognitiv terapi er den bedste metodeDen kognitive behandling handler om at lære folk at tænke på en anden måde og dermed handle anderledes, fortæller David Oehenschlæger:

- I stedet for at fortælle dem, hvad de skal gøre, så prøver vi at lærem en anden måde at tænke på. At give dem nogle tankemæssige færdigheder.

International forskning viser, at kognitiv terapi, er det der virker bedst, når man skal undgå at dømte vender tilbage til en kriminel løbebane efter endt straf.

Tror du at kognitiv terapi kan hjælpe samfundet på den lange bane?Deltag i debatten herunder

 

Facebook
Twitter