Kollision på Storebælt: Container brød i brand

Ved kollisionen tabte det ene skib nogle containere over på det andet skib, hvorefter den ene brød i brand

Kollisionen skete ca. 30 km. nord for Storebæltsbroen (Foto: Dr Fyn)

Tirsdag morgen kolliderede to skibe i Storebælt.

Forsvarets Operativcenter fik anmeldelsen ved 6.30-tiden i morges. Det drejer sig om et containerskib og et handelsskib.

- Ved kollisionen taber containerskibet nogle containere over på det andet skib, hvorefter den ene container bryder i brand. Det har ikke været nogen alvorlig brand, og det lykkes hurtigt for søfolkene at få slukket branden, fortæller vagtholdsleder Ole Theill og fortsætter:

- Der ligger nogle containere og flyder i vandet, som de prøver at få styr på.

Der er ingen tilskadekomne, og der er heller ikke tegn på olieudslip.

Der er ingen tilskadekomne eller umiddelbar fare for miljøskader, efter to skibe kolliderede i Storebælt tirsdag morgen. (© Forsvaret)

Årsag endnu uvis

Det vides endnu ikke hvorfor, de to skibe sejlede ind i hinanden. Men ifølge Ole Theill vil Forsvarets Operativcenter nu gå i gang med at gennemgå det materiale, de har til rådighed.

- Skibene styres manuelt. Så ligesom der sker uheld på vejene, så sker de også til søs. Det man skal huske på, det er, at sådan nogle skibe de manøvrer langsomt. Så når man først er på kollisionskurs, så skal man reagere i god tid, siger Ole Theill.

Kollisionen skete ca. 30 km. nord for Storebæltsbroen, og det er endnu uvist, hvor lang tid det tager at rydde op.

- Der sker mange ting lige nu. Vi skal have styr på, hvorfor det er sket. Vi skal have styr på sikkerheden. Så jeg tør ikke spå om, hvor lang tid det tager. Men der skulle gerne komme styr på det i løbet af i dag. Men de to skibe skal selvfølgelig på værft og repareres, siger Ole Theill.