Kommune blåstemplede lysreklame trods advarsel fra embedsmand

Kommunal sagsbehandler såede tvivl om lovligheden af en stor lysreklame i Odense. Men chefen var uenig, og derfor fik det politiske udvalg ikke kendskab til medarbejderens synspunkt.

Lysreklamen på Fisketorvet i Odense kan måske vise sig at være opført, selvom den kan være i strid med lokalplanen i kommunen. (Foto: Mikkel Leimand - DR Fyn)

Flere politikere i Odense By- og kulturudvalg står nu frem med skarp kritik af forløbet omkring godkendelsen af en omstridt lysreklame på Fisketorvet.

Ifølge en intern mail, som Fyens Stiftstidende er i besiddelse af, har en kommunal sagsbehandler vurderet, at reklamen er i strid med mindst fem bestemmelser i lokalplanen.

Men kontorchefen i Byggeservice havde en anden juridisk vurdering af lovligheden, og derfor blev den menige medarbejders skøn ikke bragt videre til det politiske udvalg, som traf den endelige beslutning om at godkende reklamen.

By- og kulturudvalgsmedlem fra Dansk Folkepartis Pernille Bendixen er rystet over sagen.

- Det må ikke ske. Det virker jo til, at man har ville have os til at træffe en beslutning om, at godkende lysreklamen. Det virker meget farvet, når man vælger at sortere så relevant en oplysning fra, siger hun.

Forløbet er uskønt og skaber usikkerhed, mener SF udvalgsmedlem, Brian Dybbro:

- Det virker som noget alvorligt rod. Vi skal være 100 procent sikre på, både som politikere og borgere, at de sager, som bliver lagt op på vores bord i udvalget, er fuldstændig lovlige, siger han.

Forvaltningens direktør, Anne Velling, afviser, at der er fejet noget ind under gulvtæppet i sagsbehandlingen af den omstridte lysreklame.

- Der er ikke tale om et notat, der er tale om en mail fra en medarbejder, og det fremlægger vi ikke for vores politikere, siger hun.

Hun mener, at den pågældende sagshandler - også efter hendes vurdering - tog fejl i sin konklusion om, at lysreklamen var i strid med lokalplanen. Derfor var det fagligt korrekt ikke at tage advarslen med.

Formand for By- og Kulturudvalget, Jane Jegind (V), har bedt om en redegørelse for hele forløbet. Den afleverer Anne Velling tirsdag i næste uge.

Facebook
Twitter