Kritik: Fødevareministerens bekæmpelse af svine-bakterien er utilstrækkelig

Enhedslistens Per Clausen kritiserer fødevareminister Dan Jørgensens (S) plan for bekæmpelse af den farlige MSRA-bakterie

Fødevareminister Dan Jørgensens plan for at komme den dødelige MSRA-bakterie til livs er blandt andet at vaske hænder og skifte tøj. (© Colourbox.com)

- Jeg mener overhovedet ikke, at ministerens udspil er i stand til at løse, den udfordring vi står overfor. Det er symptombehandling, ministeren lægger op til, og det får næppe den store effekt.

Ordene kommer fra Per Clausen, medlem af Folketinget for Enhedslisten, som nu langer ud efter fødevareminister Dan Jørgensens (S) plan for bekæmpelse af den farlige MSRA-bakterie.

Ministeren har foreslået, at alle landmænd skal skifte tøj og vaske hænder, inden de går i staldene, og når de går ud. Og så skal det være slut med at vaccinere alle grise på én gang.

Ministerens plan er kun symptombehandlende

I dag er sundhedsminister Nick Hækkerup (S) og fødevareminister Dan Jørgensen kaldt i samråd, hvor netop MRSA-bakterien er på dagsordenen. MF'er Per Clausen synes ikke, at ministerens plan rækker langt nok.

- Vi har brug for at stoppe spredningen af bakterier i svineproduktionen, det er der problemet skabes, og det er der, problemet skal løses.

- Men de nye forslag er mere symptombehandling end en egentlig bekæmpelse af bakterien, siger Per Clausen.

 Minister: Mine råd er kun en lille del af planen

Ifølge Fødevareminister Dan Jørgensen så skal man fokusere på at få stoppet MSRA-bakterien, inden den får rodfæste.

- Vi skal prøve at gøre noget ved problemets rod, som blandt andet sker, fordi der bruges for meget antibiotika.

- Mine to råd er kun en del af planen, nemlig den symptombehandlende. Det, der også er i planen, er, at vi skal begrænse forbruget af antibiotika, og det gør vi ved at stoppe flokmedicinering, siger Dan Jørgensen.