Lån kagegrej og fiske-stangen på biblioteket

Odense Biblioteker lancerer i dag en ny form for udlån.

Nye udlånspakker fra Odense Biblioteker indeholder både grej, værktøj og bøger til hjemlige projekter. (Foto: © Jørgen Kirk, Scanpix)

Mangler du sprøjteposen til lagkageprojektet eller grej til fisketuren i weekenden? Så lån det på biblioteket.

Odense Biblioteker har lanceret en ny låneordning med såkaldte "Bæredygtighedskits-pakker", der indeholder værktøj til forskellige projekter.

Eksempelvis kan man låne konditorsæt, en flyt-hjemmefra-pakke, udstyr til hundetræning og en del andet.

- Vi vil gerne udfordre, hvad man kan låne, og samtidig sætte viden sammen med kreativitet og sjov, fortæller Nina Thorsted Petersen, der er udviklingskonsulent på Odense Centralbibliotek.

De forskellige pakker er blevet til med midler fra Miljøministeriets pulje for grønne ildsjæle, som Odense Bibliotekerne ansøgte sidste år.

- Det er en ny form for deleøkonomi, så man ikke bare bruger og smider væk, hvis man eksempelvis ikke vil fiske alligevel. Det er bæredygtighed og mindre ressourcespild, siger hun.

Hvert sæt indeholder både praktisk værktøj, men også information, der kan være alt fra bøger til musik eller link-henvisninger.

Der er knap 20 pakker til udlån allerede nu, men der er flere på vej.

- Vi modtager gerne ønsker om forskellige nye pakker, vi kan lave til borgerne. Man kan ønske om alt fra ølbrygning til børnefødselsdag. Der er frit slag, siger Nina Thorsted Petersen.