Langelandske håndværkere snydt for del af millionstøtte

Stik imod intentionerne blev langelandske håndværkere fravalgt, da den millionstøttede renovering af Holmegaard Kursus- og Træningscenter på Langeland blev udført.

Holmegaard Kursus- og Træningscenter på Langeland skulle have tiltrukket internationale militær- og politifolk i tusindvis og have givet arbejde til lokale håndværkere. Men det hele fusede ud og i dag er der asylcenter på området. (Foto: Tonny Schnoor- DR Fyn)

De langelandske håndværkere måtte se langt efter opgaverne, da den millionstøttede renovering af Holmegaard Kursus- og Træningscenter blev udført.

Trænings- og Kursuscenter Holmegaard på Langeland fik tilbage i 2009 af Syddansk Vækstforum bevilliget et tilskud på 5,5 millioner kroner til at opbygge et trænings og kursuscenter, som skulle tiltrække internationale politi- og militærfolk i tusindvis.

Men selv om det lå i begrundelsen for millionstøtten fra Vækstforum, at pengene blev givet for at det kunne komme langelandske håndværkere til gode, så gik det helt anderledes.

Brugte sjællandske håndværkere

En aktindsigt som DR Fyn har fået i sagen viser, at i stedet for at bruge langelandske håndværkere, valgte ejeren af Holmegaard, den tidligere jægersoldat Henrik Otkjær og hans hustru Camilla Otkjær fra Charlottenlund, i stor stil at benytte sig af sjællandske håndværkere.

Det er nye oplysninger, som overrasker den daværende borgmester på Langeland, Knud Gether.

- Det er jo stik imod de intentioner, der var fra kommunens side. Vi ønskede netop at støtte og bakke op om vores egne håndværkere.  Nu kan jeg jo se, ud fra de bilag, som jeg er blevet forelagt, at arbejdet er udført af sjællandske håndværkere.

Borgmester er forundret

Den nuværende borgmester Bjarne Nielsen er også forundret over de nye oplysninger, der er kommet frem efter, at DR Fyn har fået aktindsigt i sagen.

- Det overrasker mig. I ansøgningen er netop anført, at renoveringen ville give arbejde til seks-otte lokale håndværkere, men det er så ikke sket, kan jeg se. Der er kun en enkelt lokal håndværker, der har hjulpet lidt til i forbindelse med etableringen af skydebanen, siger han.

Som DR Fyn tidligere har fortalt, er kursus- og træningscentret aldrig kommet op og stå. Der er nu  asylcenter på ejendommen. Skydebanen ligger idag øde hen og må ifølge en bestemmelse i lejeaftalen med Udlændingestyrelsen ikke bruges, så længe der er asylcenter på ejendommen. I starten af december skal formandsskabet i Vækstforum beslutte, om de vil bede Erhvervsstyrelsen om en dybdegående undersøgelse af, hvad millionstøtten til Trænings- og Kursuscentret er brugt til.

 

 

Facebook
Twitter