Leverandør af kød til Michelin-restaurant: Det er dem, der bedømmer os

Fødevareproducenten Hindsholmgrisen er glade for at levere råvarer, fordi det giver god sparring.

Fødevareproducent Poul Lang Nielsen sammen med sine grise i Martofte på Fyn. (Foto: Poul Lang Nielsen © dr)

I dag uddeles endnu en perlerække af nordiske Michelin-stjerner til restauranter i norden ved arrangementet the Michelin Guide Nordic Countries 2018 i København.

Men det er ikke kun restauranterne, der glæder sig over, at antallet af gourmetrestauranter er i vækst. For stjernestøvet drysser også ned på de fødevareproducenter, der leverer råvarer til Michelin-restauranterne.

En af dem er Hindsholmgrisen i Martofte på Nordfyn, som leverer kød til Michelin-restauranten Relæ i Jægerborggade i København. Samarbejdet har hjulpet Hindsholmgrisen - også i deres produktudvikling.

- Det gør os da rigtig stolte, og det gør, at vi får noget rigtig god sparring på, hvad det er, vi laver af råvarer, så de som håndværkere kan være med til at fortælle os, hvilken retning vi skal arbejde i, siger producent Poul Lang Nielsen, og fortsætter:

- Det er dem, der ligesom er dommerne i det, vi laver herude.

Hindsholmgrisen er glad for at levere råvarer til en Michelin-restaurant, men de andre trofaste kunder er også vigtige.

- Der er lige så mange andre kunder, som vi er mindst lige så stolte af at levere til. Når der for eksempel kommer en pensioneret slagter for at bestille et stykke ”rigtigt” svinekød, for de lader sig hverken snyde af smarte markedsføringskampagner eller Michelin-stjerner, fortæller Poul Lang Nielsen.

Følg uddelingen af Michelinstjerner til de danske restauranter live på dr.dk fra kl. 17.00