Lokale ildsjæle redder jernalderlandsby

I går blev foreningen Odins Odense dannet. Den vil drive en lokal jernalderlandsby videre.

En af initiativtagerne bag foreningen Odins Odense er Annette Bøge Huulvej. Hun håber, at penge fra sponsorer, fonde og entreindtægter kan få landsbyen til at køre rundt. (Foto: Mikkel Leimand © DR FYN)

Jernalderlandsbyen i Odense stod til at glide over i historiebogen, men nu har en gruppe lokale ildsjæle oprettet foreningen Odins Odense, som vil drive den historiske by videre.

Tidligere på året mistede Jernalderlandsbyen sit tilskud fra Odense Kommune, og dermed stod landsbyen til at lukke ved årsskiftet.

I går var omkring 75 fynske frivillige mødt op til opstartsmødet for den nye forening. 50 personer meldte sig ind i foreningen, som nu skal finde midler til at drive byen videre.

- 1. januar har vi nul kroner, men vi får lidt ind, når folk melder sig ind i foreningen. Så nu skal jeg ned og have lavet en konto, så folk kan sætte penge ind, siger en af initiativtagerne bag foreningen Annette Bøge Huulvej.

Find 1,8 millioner kroner

Ud over medlemskontingenter vil foreningen skaffe penge til en historiske by via fonde, crowdfunding, sponsorater og entreindtægter fra gæster i landsbyen.

Det samlede budget for et år kommer til at ligge omkring 1,8 millioner kroner, og foreningen mener, at de kan komme i mål.

- Vi er fortrøstningsfulde. På mødet i går var der én, som mente, at vi sagtens kunne finde 500.000 kroner i sponsorater og fonde. Han er meldt ind i vores fondsøgningsgruppe, så det tror vi på, siger Annette Bøge Huulvej.

24. november er der stiftende generalforsamling i foreningen Odins Odense.

Jernalderlandsbyen i Odense skal fremover holde åbent hele året.

Facebook
Twitter