Lose om Søvndals udelukkelse: Den retoriske sabel raslede for meget

Regionrådsformand i Region Syddanmark mener, det er rimeligt, at hun har konstitueret sig uden om SF.

Regionsrådsformand Stephanie Lose (V) i Region Syddanmark i Regionshuset i Vejle på valgaftenen. (Foto: claus fisker © Scanpix)

Efter valget til Regionsrådet i Region Syddanmark blæser der kolde vinde mellem den store sejrherre, Venstres Stephanie Lose, og SF’s spidskandidat Villy Søvndal.

SF fik et storartet valg og høstede seks mandater, men indtil videre kan de ikke bruges til ret meget.

Stephanie Lose har valgt at lave en konstituering uden om SF, og det fik i nat Villy Søvndal til at rase.

- Vi har fra Venstres side lagt op til en bred konstituering. Det er rigtigt, at SF ikke er med i forhold til hvordan udvalgsposter og næstformandsposter er fordelt, siger Stephanie Lose og fortsætter:

- Jeg synes SF har været usædvanlig hård i deres retorik, og har lagt hele sin valgkamp an på, at det handlede om at smide et parti, der ikke var i stand til at varetage tingene ordentligt, ud af vagten. Det synes jeg ikke var i orden.

Der skal ikke rasles med den retoriske sabel

35 ud af 41 mandater står bag den brede konstituering i Region Syddanmark, hvor alle partier på nær SF har indgået et samarbejde.

Stephanie Lose afviser, at det er en hævn at holde SF ude, men forklarer, at den hårde kritik har haft betydning for måden, Regionsrådet har konstitueret sig på.

- Vi har brug for, at vi i den kommende tid vil finde et samarbejde på det politiske niveau som fundament i de kommende år. Jeg synes også, det er rimeligt, at man viser nu, at man vil samarbejdet og ikke bare render rundt og rasler med den retoriske sabel i al evighed, siger Stephanie Lose.

Hun understreger, at hun gerne vil invitere til et bredt politisk samarbejde, når de for alvor trækker i arbejdstøjet i januar.

Facebook
Twitter