Måske står det ikke så skidt til: I dag uddeles Verdens Bedste Nyheder

Avisen "Verdens Bedste Nyheder" uddeles i dag af frivillige over hele landet.

Kirsten Torpe og Kirsten Kristensen deler avisen ud i Langeskov. (Foto: © Anna Hjortdal)

Omkring 1500 frivillige er i dag på gaden for at dele avisen Verdens Bedste Nyheder ud.

Avisen lægger vægt på historier, der indebærer fremskridt og løsninger, der skal give håb til befolkningen. Håb om, at det måske ikke står så skidt til i verden, som man kunne tro.

Det er der nemlig brug for, fortæller Sophie Rytter der er redaktør på Verdens Bedste Nyheder.

- Det er nødvendigt, at fortælle danskerne, at der rent faktisk findes løsninger på de udfordringer, vi står over for, for ellers kan vi ikke ændre verden. Det kan give et faktabaseret håb om, at det rent faktisk kan lade sig gøre, siger hun.

(Foto: © Anna Hjortdal)

På stationen i Langeskov på Fyn trodsede frivillige regnen, og mødte op for at dele avisen ud til morgenfriske fynboer. En af de frivillige er Kirsten Torpe.

- Jeg vil gerne være med til at udbrede viden og gode nyheder til danskerne, og det synes vi at Verdens Bedste Nyheder gør. Alle medier i Danmark burde arbejde lidt mere med de positive nyheder, frem for altid at finde de dårlige ting frem, siger hun.

Avisen deles ud 174 steder i Danmark. Årets udgave har fokus på nutidens ungdomsårgange fortæller Sophie Rytter.

- Lige nu er over halvdelen af verdens befolkning under 30 år gammel, og undersøgelser viser, at de her unge ser det som deres pligt at være med til at ændre og give et positivt aftryk på verden, siger hun.

Avisen byder blandt andet på unges løsninger om, hvordan vi kommer plastik i verdenshavene til livs og om deres opgør mod ulighed, korruption og magtmisbrug i lande som Brasilien og Sydafrika.