Mand anholdt for dobbelt knivdrab på Helnæs

Han er blevet varetægtsfængslet i surrogat på psykiatrisk afdeling.

Politiet på stedet på Helnæs, hvor en mand og kvinde blev fundet dræbt søndag. (Foto: Kim Rune/Ritzau Scanpix) (Foto: KIM RUNE © Scanpix)

En kvinde i 70'erne og en mand i 30'erne blev i går eftermiddags fundet dræbt på en ejendom på Helnæs på Vestfyn.

Politiet blev kaldt til Helnæs af en borger, der var nervøs, fordi en mand løb rundt på markerne og opførte sig mærkeligt og virkede mentalt ustabil.

Da politiet fik talt med manden, førte det til ejendommen, hvor man fandt de to personer dræbt med knivstik på gårdspladsen.

- De vælger at anholde den her sindsforvirrede mand, fordi der er nogle udsagn fra ham, som indikerer, at han måske har begået en alvorlig forbrydelse, siger vicepolitiinspektør Jørgen Andersen fra Fyns Politi.

Den anholdte mand blev i dag fremstillet i grundlovsforhør og blev efterfølgende varetægtsfængslet i surrogat på psykiatrisk afdeling i fire uger.

Lejer hos den knivdræbte kvinde

Den fængslede mand boede angiveligt til leje på ejendommen hos den ældre kvinde.

Den dræbte mand, som var sidst i 30'erne, var formentlig kommet for at aflevere noget brænde til kvinden.

Politiet fandt de to personer knivdræbt efter klokken 15 søndag og har endnu ikke kortlagt gerningstidspunktet for drabet.

- Det ser umiddelbart ud som om, at det er foregået omkring indgangspartiet til landbrugsejendommen lige på dørtrinnet mellem entreen og gårdspladsen, siger vicepolitiinspektøren.

Politiet kan endnu ikke sige noget om, hvad der er gået forud for drabene, eller hvad motivet til drabene kan være.

- Vi har selvfølgelig lavet nogle undersøgelser af den mistænkte, og vi arbejder videre i samarbejde med anklagemyndigheden, og så håber vi, at den mistænkte kan kaste lys over hændelsesforløbet, siger vicepolitiinspektøren.

Natten til mandag har politiet haft gerningsstedet bevogtet med assistance fra hjemmeværnet, og mandag har politiet foretaget yderligere tekniske undersøgelser på gerningsstedet.

Facebook
Twitter