Mand kravlede op i løvehegn: Nu skærper zoo sikkerheden

Odense Zoo er rystede over, at en mand søndag kravlede op i løvehegnet.

Odense Zoo vil skærpe sikkerheden, efter en mand søndag kravlede op i løvehegnet og kastede pølser ind til løverne. (ARKIV) (Foto: Brian Bergmann © Scanpix)

Søndag eftermiddag kunne børn og voksne se forbløffede til, da en mand kravlede op i løvehegnet og kastede pølser ind til løverne i Odense Zoo.

Manden kom fra en offentlig sti, der går langs Odense Å og deler den zoologiske have op i to.

Nu vil Odense Zoo skærpe sikkerheden, så lignende ikke vil kunne ske igen.

- Manden er kommet ind i løvehegnet fra en offentlig sti, derfor skærper vi sikkerheden ud mod Åstien. Jeg synes ikke, at det er nemt nu, men vi gør det sværere at komme ind til selve løvehegnet, fortæller Nina Collatz Christensen, der er konstitueret adm. direktør i Odense Zoo til DR Fyn.

Hun vil dog ikke komme ind på hvilke konkrete ændringer, der vil blive implementeres.

- Jeg vil helst ikke sige, hvad vi gør, for hvis man er tosset nok, så kan man så planlægge endnu bedre, hvordan man kommer ind, og det vil vi helst ikke have ud, siger hun.

Hun understreger, at løvehegnet er godkendt på alle leder og kanter - indefra.

- Der er alt i orden, medmindre man er tosset nok til at kravle op i det udefra, siger Nina Collatz Christensen.

Ville have angrebet

Manden kom løbende ad Å-stien, da han pludselig kravler op ad det yderste hegn, så hun nu kun har et hegn mellem ham og løverne.

Det var dog ikke nok til at stoppe ham, idet han også kravlede op ad dét hegn og begyndte at smide pølser ind til løverne. Herefter løb han væk ad samme vej, han kom fra.

Det vides ikke, hvem manden er. Han var nemlig forsvundet, da dyrepasseren nåede frem. Her kunne han se en oprevet løveflok, der gerne ville have fat i de pølser, som manden havde kastet ind. Pølser, som man er i gang med at undersøge nærmere, da man frygter, at de kan indeholde piller eller gift.

- Dyrepasseren kender løverne rigtig godt og kunne få dem lokket ind i stalden og lukket af, så han kunne fjerne pølserne fra anlægget og tjekke, at hegnet også var okay. Så i dag er alt i orden i løveflokken, forklarer Nina Collatz Christensen.

I Odense Zoo er man rystet over, at sådan noget kan ske. Løverne er nemlig vant til mennesker, og derfor heller ikke bange, når store og små kommer tæt på.

- Højst sandsynligt ville de have angrebet. Det er en uvant situation, og de vil måske forsvare flokken eller helt instinktivt vil angribe og dræbe en person, der kommer helt ind, siger Nina Collatz Christensen.

Mangler motiv

Det er heldigvis sjældent, at sådan noget sker. Nina Collatz Christensen påpeger, at det oftest er sådan noget, man ser på YouTube. Men hvis det går galt, så kan det gå rigtig galt.

- Det kan få fatale følger, fordi løverne kan få fat i en hånd, en arm eller et ben igennem hegnet. Så det er rigtig farligt, forklarer hun.

Da man ikke har fundet manden endnu, ved man heller ikke, hvad motivet har været. Derfor håber Odense Zoo, at deres gæster vil hjælpe.

- Vi håber, at der er nogle gæster, der vil henvende sig til politiet og fortælle, hvad de har set, og måske har de også taget billeder af situationen, siger hun.

Facebook
Twitter