For mange fejl: App, der skal hjælpe ved hjertestop, bliver bremset

Region Syddanmark bremser udbredelsen af en app, der skal sikre, at frivillige akuthjælpere rykker ud ved blandt andet hjertestop.

Mobilappen bliver bremset til der er helt styr på teknikken. (Foto: Mikkel Skovsgaard © DR)

Opkald, der ikke går igennem, og telefoner som ikke viser adresser.

Det får nu Region Syddanmark til at bremse udbredelsen af en app, der kalder lokale akuthjælperne ud til blandt andet hjertestop.

Det fortæller formanden det præhospitale udvalg i Region Syddanmark, Thyge Nielsen.

- Vi sætter simpelthen ikke flere ordninger på, før vi har helt styr på, at tingene er i orden, siger han.

Appen skulle blandt andet tages i brug på Nordfyn fra på tirsdag. Her står omkring 100 akuthjælpere klar til at tage appen i brug, men de må altså vente lidt længere, før de kan benytte sig af den.

- Det er selvfølgelig træls, at tingene bliver skubbet. Men det er da dejligt, at de ikke sætter noget i gang, der ikke virker. Ellers risikerer vi, at folk med en bestemt type telefon ikke bliver kaldt ud til et hjertestop, og det ville være en katastrofe, siger formand for hjertestarterforeninerne på Nordfyn, Flemming Sørensen.

Thyge Nielsen satser på, at problemerne med appen bliver løst hurtigt.

- Det er et genialt system, og derfor skal vi have det til at virke. Og det skal gerne ske ret hurtigt, siger han.

I Region Syddanmark er der i dag omkring 460 akuthjælpere fordelt på 23 akuthjælper-/nødbehandlerordninger. De rykker ud i forbindelse med for eksempel hjertestop i de områder af regionen, hvor ambulancerne er længst tid om at komme frem.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på fyn@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.