For mange tjekker ikke e-posten: Tilbage til papirbrevet

Flere offentlige myndigheder sender nu gammeldags breve for at sikre sig, at beskeden bliver læst.

Færdselsstyrelsen er begyndt at sende papirbreve ud til bilister, hvor de opfordres til at tjekke deres e-post for indkaldelse til syn.

Papirbreve med frimærkestempler er på vej ud til de borgere i Assens, der ikke har betalt ejendomsskat.

Kommunen har valgt at droppe e-posten, når det gælder rykkerskrivelser. Alt for mange reagerer nemlig ikke på dem.

Hvert år sender kommunen gennemsnitligt 400 rykkere ud. Før digitaliseringen vendte hver fjerde borger tilbage til kommunen med spørgsmål. Efter indførelsen af e-post er det kun hver tiende.

Derfor må kommunen gøre noget, forklarer Torben Christiansen, der er chef for Borgerservice og Digitalisering i Assens.

- Vi har en fornemmelse af, at borgerne ikke ser rykkerne i den digitale postkasse, og det bliver vi nødt til at agere på, for det kan have alvorlige konsekvenser for dem, siger han.

Risikerer bøde

Færdselsstyrelsen sender også papirkuverter ud til landets bilister.

I brevet opfordres bilisterne til at tjekke deres e-post for at se, om de er indkaldt til syn, fortæller Stefan Søsted, direktør i Færdselsstyrelsen.

- Mange bilister opdager ikke den digitale synsindkaldelse og risikerer derfor en bøde, forklarer han.

Hos Digitaliseringsstyrelsen er kontorchef Lone Palludan Kampmann overbevist om, at flere nok skal blive bedre til at tjekke deres e-post.

- Vi er stadig i en overgangsfase, hvor vi skal vænne os til, at vores breve kommer i en anden kanal end ellers, siger hun.

Samtidig mener hun, at det spiller ind, at brevene i den digitale postkasse ikke altid er så velkomne. Præcis som de gammeldags rudekuverter.

Også Odense Universitetshospital holder delvist fast i den gammeldags papirpost. Næsten en fjerdedel af alle meddelelser til patienterne sendes ud med postbud.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk