Marie Yvonne på 25: Derfor er det fedt at sidde i byrådet

Marie Yvonne Rasmussen er kun 25, men hun har allerede siddet i byrådet i Kerteminde i seks år.

På trods af sine unge alder har 25-årige Marie Yvonne Rasmussen siddet i byrådet i seks år.

De seneste snart syv år har 25-årige Marie Yvonne Rasmussen siddet i byrådet i Kerteminde, hvor hun trækker godt ned i gennemsnitsalderen. Unge byrådsmedlemmer er nemlig en sjældenhed i dansk kommunalpolitik.

Egentlig var det et tilfælde, at hun overhovedet havnede i byrådet. Ved kommunalvalget i 2009 havde hun indvilget i at stille op langt nede på listen af kandidater og regnede derfor ikke med at blive valgt ind. Men sådan gik det ikke, og hun blev valgt ind som kommunens yngste byrådsmedlem.

- Det er sjovt at få den indflydelse og være med til at forme sit lokalsamfund. Helt egoistisk er det også bare fedt at have på CV'et, at man er 25 og har siddet i byrådet i seks år, siger den unge SF'er.

"Jeg tænkte da på, om de andre byrådsmedlemmer ville lytte til mig, når jeg nu stadig boede hjemme og så videre."

Marie Yvonne Rasmussen, SF

Bliver taget alvorligt af 'de gamle'

Marie Yvonne Rasmussen havde godt nok visse betænkeligheder ved at tanken om at skulle tackle byrådets 24 øvrige medlemmer, der alle har en del flere år på kontoen.

- Jeg tænkte da på, om de andre byrådsmedlemmer ville lytte til mig, når jeg nu stadig boede hjemme og så videre, men jeg kom frem til, at min mening måtte veje lige så meget som deres, siger hun.

- Jeg synes nu bestemt også, at jeg har fået lov at sige, hvad jeg mener, og jeg har indtryk af, at det bliver taget alvorligt, siger Marie Yvonne Rasmussen.

Vigtigt med flere unge byrødder

Selvom det godt kan være en udfordring at skulle diskutere for eksempel arbejdsmarked, når man ikke selv for alvor har nået at stifte bekendtskab, opfordrer Marie Yvonne Rasmussen flere unge til at gå ind i politik. Både de helt unge, der stadig er under uddannelse og unge forældre.

- Det er vigtigt at få flere unge ind i byrådet. Til deres helt egen, egoistiske fordel vil jeg sige, at det er megafedt at have stående på sit CV, at man er blevet folkevalgt og har taget det ansvar, det er at sidde i byrådet, siger hun.

- Derudover får man erfaringer i forhandlinger og i at arbejde sammen med mennesker, som ikke er ligesom en selv, så det giver mange erfaringer, man senere kan bruge, lyder det fra Maria Yvonne Rasmussen.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på fyn@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.